Alle kan komme med idéer til sunde aktiviteter. For eksempel hulahop-sjov.

Alle kan komme med idéer til sunde aktiviteter. For eksempel hulahop-sjov.

Sundhed hos Electrolux - igen igen

Hos Electrolux i Fredericia er sundhed blevet en del af virksomhedens DNA. Derfor bliver virksomheden nu for tredje gang sundhedscertificeret af Dansk Firmaidrætsforbund

”Nu er det blevet en selvfølge, at vi gør noget for sundheden," fortæller HR-manager hos Electrolux, Anne Mette Hildebrand.
Den 3. februar bliver Electrolux sundhedscertificeret for tredje gang. Det er den første virksomhed, som har opnået Dansk Firmaidrætsforbunds certificering tre gange i træk. Både medarbejdere hos Electrolux og de gæster, der kommer i huset ved den nye Lillebæltsbro, har da også vænnet sig til, at der er fokus på sundhed. Der er sund mad i kantinen, øvelser for nakke og skuldre på toilettet, og der bliver hele tiden opfundet nye aktiviteter.
”Det bliver kedeligt, hvis vi ikke udvikler det. Her er vores sundhedsteam omdrejningspunktet. Det er dem, der sørger for, at sundhed er sjovt, og at alle er med – også vores montører og sælgere – ja endda familierne," fortæller Anne Mette Hildebrand.
Der er ligefrem venteliste på at komme med i sundhedsteamet hos Electrolux.

Hulahop-sjov og gummistøvlekast

”Vores ildsjæle i sundhedstemaet bærer det, men vi er også et enigt lederteam, der gerne vil satse på sundheden. Vi forsøger at motivere medarbejderne til at tage imod tilbuddene ved at give rammerne og selv at deltage. Alle kan komme med idéer til sunde aktiviteter lige fra hulahop-sjov og gummistøvlekast til klatring og bridgewalking. Det vigtige er, at der er noget for alle," siger Country Manager hos Electrolux, Leif Bork.
Electrolux deler også gerne erfaringer og aktivitets-idéer til andre arbejdspladser.
”Den måde Electrolux kører sundhedsindsatsen er absolut værd at kopiere, og de tager heldigvis ikke patent på deres projekt – tværtimod. Det er en fornøjelse at komme i huset og opleve, hvordan sundhed er hverdag hos Electrolux," siger Rikke Line Klockars-Jensen, sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, som står for overrækkelsen den 3. februar.
Electrolux har tidligere været med i opløbet som Danmarks Sundeste Virksomhed, og sidste år blev én af deres medarbejdere kåret som årets sundhedsambassadør ”Kong Gulerod”.


Ganske som med arbejdsmiljø kvalitetsstempler Dansk Firmaidrætsforbund private og offentlige virksomheder, der lever op til fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: Kost, rygning, alkohol, motion og stress. En SundhedsCertificering® gælder i 2 år, hvorefter virksomheden skal recertificeres. Virksomhederne betaler for de konsulenttimer, som der kræves for sparring og senere at tjekke om kravene i certificeringen opfyldes. 96 arbejdspladser i Danmark har opnået en SundhedsCertificering®.

Publiceret 29 January 2016 05:30