Ulrika glæder sig vildt til comeback for Team Esbjerg

Ulrika Ågren gør comeback efter sin fødsel på mandag mod Team Tvis Holstebro

Opvarmningen til træningen i Blue Water Dokken foregår i let løb med barnevognen og en henrykt Oliver på snart tre måneder foran sig, men mandag aften er det alvor. Ulrika Maria Toft Hansen – bedre kendt som Ulrika Ågren – er klar til at få comeback for Team Esbjerg i hjemmekampen mod Team Tvis Holstebro.
"Det bliver sindssygt sjovt at komme tilbage på banen og spille for Esbjerg, og jeg nyder det hele endnu mere på håndboldbanen, når jeg har Oliver lige ved siden af. Men jeg glæder mig også, til Henrik kommer hjem fra EM på lørdag. Vi har haft et helt år med fokus på hans håndboldspil, og nu er det min tur," siger Ulrika Toft Hansen i en pressemeddelelse.
Hun hentyder til den slagne EM-spiller og lykkelige familiefar, Henrik Toft Hansen, som hun blev gift og stiftede familie med i efteråret i Flensborg, hvor han spiller for de lokale helte fra SG Flensburg-Handewitt.
Ulrika ligner ikke en spiller, der fødte sit første barn 30. oktober. Op til fødslen trænede hun med EM-spilleren Rasmus Lauges kæreste, der er jordemoder, og bagefter begyndte hun på bækkenoptræning en måned før normalt, så vejen til håndboldbanen ikke blev for lang.
"Nu går det fint i angrebsspillet, men jeg kan mærke, at jeg fortsat er lidt langsom i sidebevægelserne i forsvaret, og at konditionen skal forbedres. Jeg får også blå mærker og hævelser, som jeg aldrig fik før, og kan have smerter i knæ og fødder. Men det er vist helt normalt," siger den 28-årige stregspiller.
Hun deltog i træningen første gang den 7. januar, og meningen var, at hun skulle aflevere og skyde lidt. Det endte med, at hun spillede i 40 minutter, og træner Lars Krogh Jeppesen måtte lægge en dæmper på svenskerens iver.
At Ulrika Toft Hansen nærmer sig sin tidligere form kommer meget belejligt, idet en anden stregspiller, Stine Bodholt Nielsen, i øjeblikket er ude med en hjernerystelse, efter at være blevet ramt hårdt i ansigtet af en hånd i kampen mod SønderjyskE. Hendes comeback tre og et halvt år efter, hun forlod Team Esbjerg i sommeren 2012, kommer lidt før planlagt.
"Ulrika mangler naturligvis stadig noget fysisk og i sin timing, efter at hun ikke har spillet kampe i et års tid. Men hun skal ikke spille sig i form og skal kunne bidrage, når hun er med," siger cheftræner Lars Frederiksen.
Der kan købes billetter til kampen i Primo Tours Ligaen mellem Team Esbjerg og Team Tvis Holstebro mandag den 1. februar kl. 18.30 i Blue Water Dokken på www.teamesbjerg.dk .
 

Publiceret 29 January 2016 15:00