Debat:

Bevar de frie kyster

Af
fhv. MF for SF Karina Lorentzen

Sindalvej 4

6000 Kolding

skriver

SF har taget initiativ til at samle partierne og de grønne organisationer til en protest mod at regeringen vil lempe den såkaldte strandbeskyttelseslinje. Det sker som en del af Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende kampagne, som samler danskerne med et krav om at droppe lovforslaget. Vi håber, at mange vil støtte op på Rebæk Strand, hvor der er både taler og gratis fakler.
Nogle vil måske spørge, hvorfor vi ikke skal bebygge vores kyster. Det fik mig til at tænke på Niagara Falls, som jeg besøgte for år tilbage. Jeg troede, jeg skulle have en naturoplevelse, men desværre var der bygget grimme klodser af hoteller og casinoer klods op ad vandfaldene. 
I Danmark har vi været anderledes fremsynede. Allerede i 1937 fik vi en strandbeskyttelseslinje, som sikrede, at vi stadig har smukke, urørte kyster, hvor alle danskere har adgang. Det er faktisk unikt, og det har høj turismeværdi, for langs feriestederne syd på kan man ikke få den oplevelse.
Regeringen vil gøre op med strandbeskyttelseslinjen. I sin vækstpakke lægger den nemlig op til at der må bygges langt mere langs kysten. Dermed åbnes der endnu mere for vandlande, swimmingpools, tennisbaner, udbygninger af hoteller og restauranter direkte i vandkanten. Alt det, som allerede findes i hobetal og skæmmer feriestederne sydpå.   
Det synes jeg er ærgerligt. Og det er jeg ikke alene om, for 134.619 danskere har allerede skrevet under på Danmarks Naturfredningsforeningskampagne for at bevare de frie kyster.
Danmark er desværre i forvejen det land i Europa, som har mindst natur. Jeg synes ikke, vi skal have endnu mindre af den.

Publiceret 29 January 2016 16:00