Fra hjemmehjælpens dagbog (18)

En gruppe på fem hjemmehjælpere sidder sammen og kommer  til at snakke om et problem, der er kendt af mange, der har stressende job - tre erfarne og to ret unge. Tre af de fem kan alle berette om søvnproblemer.
Her er i historien om en hjemmehjælpers nat.
Sengen kalder kl. 22.30, men før øjnene falder i, kører dagens begivenheder rundt i hovedet.
- Ups, har glemt at bestille bleer til en borger!
Det må straks gøres i morgen, noteres det, før søvnen indfinder sig.
Hjemmehjælperen vågner. Nu er klokken 01.25, og igen snurrer tankerne om de bleer, der skal bestilles næste dag - hvad så end ugedagen er.
Åh jo - og nu bliver hun helt vågen. Næste dags arbejdsplan har hun jo set, inden turen hjem.
Et ekstra besøg er blevet tilføjet, og det er et problem, når én skal gøres klar til at komme på daghjem, og en anden skal have strømper på inden kl. 8.30. Hvis det sædvanlige nødkald kommer, og sidste morgenbesøg skal være påbegyndt efter kvalitetsstandardens regler inden kl. 10.30, kommer det for alvor til at knibe med tiden.
Nu arbejder tankerne med en nødplan, så der går 45 minutter, inden hun igen falder i søvn.
Kl. 4.30 vågner hun endnu engang - godt, det varer endnu en time, før vækkeuret ringer. Det vil sige, hun vågner ti minutter, før vækkeurets alarm kalder - og står op.
Det gode er, at der nu er god tid til morgenritualerne og dagens bedste kop kaffe. Velmotiveret er hun ude af døren kl. 6.35.
På  vej ud af døren glæder hun sig over, at haven om vinteren er lige så pæn som naboens. Det er nemlig ikke tilfældet om sommeren, for når arbejdsdagen er slut, er det første, der kalder, sofaen.

Publiceret 29 January 2016 09:00