Et overvågningskamera fangede denne mand luske rundt i området omkring Dyrup Kirke på aftenen, hvor der blev forsøgt at sætte ild til et kirkeskur.

Et overvågningskamera fangede denne mand luske rundt i området omkring Dyrup Kirke på aftenen, hvor der blev forsøgt at sætte ild til et kirkeskur.

Seriebrandstifter holder lav profil:

Er politiet kommet for tæt på?

Efterforskningsleder Henrik Justesen er glad for, at Odenses seriebrandstifter holder lav profil

Intet nyt er godt nyt.
Det er nu over en måned siden, den efterlyste seriebrandstifter, der menes at stå bag mindst ti påsatte brande, satte ild til Bondestuen på Søndre Boulevard.
Det skete den 22. december, og siden har der ikke været nogen påsatte brande, der kan kobles til seriebrandstifteren.
"Og det er vi glade for," lyder det prompte fra Fyns Politis Henrik Justesen, som efterforsker den spektakulære sag.
Samme dag som Bondestuen-branden offentliggjorde Fyns Politi fundet af en dunk, som sandsynligvis var blevet brugt af brandstifteren i forbindelse med en brand ved Dyrup Kirke.
LÆS OGSÅ: STJÅLET DUNK BRINGER IKKE POLITIET NÆRMERE SERIEBRANDSTIFTER
Og 4. januar blev en overvågningsvideo fra FKS Hallen nær Dyrup Kirke af den formodede brandstifter frigivet.
Nettet er altså lige så stille blevet strammet om den ukendte gerningsmand, og det kan være grunden til, at han nu har holdt lav profil i over en måned.
"Der kan være mange grunde til at han ikke har gjort væsen af sig. Han kan for eksempel være indlagt. Men det kan også være på grund af, at videoen af ham kom ud. Måske roder vi i noget af det rigtige. Det er svært at spå om, og jeg er ikke så meget for at spå," siger den rutinerede efterforsker, der dog har en formodning.
"Jeg tror, det kan have noget med videoen at gøre. Og så er det måske også, fordi vi har ramt ind i noget af det rigtige på et tidspunkt. Han tænker måske også over, hvad folk tæt på ham kan finde på at sige," lyder det fra Henrik Justesen
LÆS OGSÅ: POLITIET FRIGIVER VIDEO: ER DET HER ODENSE-BRANDSTIFTEREN
Gør det jeres arbejde sværere eller lettere, at han ikke gør væsen af sig?
"Det giver os i hvert fald noget ro til at få undersøgt alt det, vi er i gang med at undersøge. Det er blandt andet en del af de navne, vi har fået ind, som vi stadig kigger på."
"Som jeg tidligere har sagt, så skal vi have gravet os ned i de forskellige spor og have bygget et mistankegrundlag. Det er der, vi er nu. Hvad vi ellers gør, vil jeg helst ikke fortælle om."
Gør det her dig så mere positiv i forhold til, om I er på rette spor?
"Det tror jeg, vi er. Det har jeg hele tiden troet, og det gør jeg stadig, ellers kunne jeg ikke arbejde med det," siger Henrik Justesen.
 
 

Publiceret 29 January 2016 15:00