Børnehus skal undersøges efter fund af benzen i luften

Børnegruppe og personale på Immerkær blev fra mandag flyttet til Musikskolen

64 børn fra Børnehuset Immerkær skal fra mandag opholde sig i midlertidige lokaler på foreløbig ubestemt tid. Årsagen er, at der er konstateret problemer med indeklimaet i Børnehuset Immerkær. Problemerne stammer angiveligt fra et værksted i bygningens underetage. Forældrene til børnene i institutionen blev torsdag orienteret om situationen og få dage efter blev de i alt 64 børn og institutionens personale flyttet til midlertidige lokaler på Musikskolen. Den akutte flytning sker selv om Embedslægen har fastslået, at det ikke er uforsvarligt at opholde sig i institutionen i en kortere periode.

- I følge Embedslægen er der en næsten ikke-eksisterende risiko ved at opholde sig i de lokaler, hvor der er målt spor af benzen på det niveau, som det er tilfældet i Børnehuset Immerkær, skriver Hvidovre Kommune i en pressemeddelelse. Hvidovre Kommunes familie- og dagtilbudschef, Susan Bjerregaard, fortæller desuden til Hvidovre Avis, at forældrene til børnene i institutionen har reageret positivt på, at Hvidovre Kommune alligevel har valgt at flytte børnene, indtil der er foretaget yderligere målinger i institutionen. - Først og fremmest har forældrene været glade for, at vi har handlet hurtigt, siger Susan Bjerregaard. Familie- og dagtilbudschefen kan endvidere oplyse, at det var institutionens nye leder, der bemærkede lugtgener i institutionens gang. - Der ligger et værksted under institutionen, og det er tilsyneladende derfra, at lugten er kommet. Men man kunne kun lugte det ude i gangen, fortæller hun. Børnehuset Immerkær har siden 1. januar 2015 været en kommunalt ejet institution.

Svar i uge 14

Der er nu iværksat en undersøgelse, der skal fastslå hvad der kan gøres for at forbedre institutionens indeklima. Svaret fra undersøgelsen vil i følge Hvidovre Kommune foreligge i uge 14. - Vi har lovet forældrene, at børnene ikke kommer tilbage, før værdierne er nede under grænseværdierne, siger Susan Bjerregaard. De 64 børn skal foreløbig være i ledige lokaler på Musikskolen, og fordi det betyder lidt længere fragt for nogle af forældrene har familie- og dagtilbudschefen desuden lovet forældrene, at institutionens åbningstid forlænges på ugens korteste dag fredag. Ligeledes får institutionen lidt ekstra bemanding fra mandag, så børnene kan færdes sikkert i skolegården på Sønderkærskolen, hvor Musikskolen ligger. key

Publiceret 01 March 2016 08:00