Butikschef Ian Dam er klar til åbningen på fredag den 4. marts.

Butikschef Ian Dam er klar til åbningen på fredag den 4. marts.

Butikskæden ”Normal” åbner i Hvidovre

På fredag åbner ny butik i Frihedens Butikscenter med mærkevarer inden for husholdningsartikler, personlig pleje og en lang række basisvarer

Der er godt nyt til prisbevidste mærkevarekunder i Hvidovre, når Normal åbner dørene i Frihedens Butikscenter på fredag den 4. marts kl. 10.00.

Det er gået stærkt, siden første Normal så dagens lys med mærkevarer til spotpriser på hylderne. Mere end 30 butikker har gjort deres indtog landet over, og på fredag den 4. marts er turen kommet til Hvidovre, når Normal åbner butik i Frihedens Butikscenter. - Placeringen er perfekt, og vi får en fin butik, så vi glæder os utrolig meget til at slå dørene op for de første kunder, fortæller direktør Torben Mouritsen, der er en af stifterne bag Normal. Det skal være billigt - og lidt spændende at besøge Normal Og konceptet er klart. Det skal være billigt. - Vi sælger mærkevarer inden for husholdningsartikler, personlig pleje og en lang række basisvarer, som mange mennesker allerede kender og bruger i badeværelset, køkkenet og til rengøring. F.eks. Gillette, Colgate tandpasta og L’Oreal-kosmetik, men vi sælger varerne 30-50 procent under normalprisen, fortæller Torben Mouritsen. - Der må også gerne være noget andet end i andre butikker, så Normal bliver et oplevelsesunivers, hvor der hele tiden kommer nye og spændende varer på hylderne. Det er dét, der sammen med de lave priser skal sørge for, at vores kunder kommer igen.

Parallelimport uden fordyrende mellemled

En af grundene til, at Normal er i stand til at konkurrere på markant lavere priser, er, at butikskæden parallelimporterer dagligvarerne i andre EU-lande. Dermed går kæden uden om fordyrende mellemled, og kan sælge varerne op til 50 procent billigere end i de fleste danske butikker. - Vi køber varerne i andre EU-lande, hvor de er langt billigere end i Danmark. Samtidig har Normal minimale omkostninger til administration, markedsføring og logistik, siger Torben Mouritsen, der tidligere har haft stor succes med at stifte onlinebutikken wupti.com. Ejerkredsen bag Normal er sammensat af personer med stor erfaring inden for detailhandel og markedsføring. I ejerkredsen er blandt andet også reklamemanden og filminstruktøren Søren Fauli, der har udviklet den grafiske identitet omkring konceptet. Butikken i Hvidovre åbner fredag den 4. marts kl. 10.00. Ved åbningen serveres hjemmelavet Normal-suppe som fast åbnings-tradition. Kæden åbner yderligere 3 nye butikker rundt omkring i Danmark i løbet af marts måned.

FAKTA

Butikskæden Normal parallelimporterer mærkevarer fra andre EU-lande, hvor varerne ofte sælges væsentlig billigere end i Danmark. Blandt varerne finder man blandt andet personlige plejeprodukter, husholdningsprodukter, kosmetik, dyremad, skriveartikler, helsekost, drikkevarer mm. Udvalget omfatter mere end 2500 varenumre, der hele tiden suppleres med nye mærkevareprodukter. Siden april 2013 har Normal åbnet mere end 30 butikker rundt omkring i hele Danmark. Kæden har planer om at åbne butikker rundt om i hele Danmark i de kommende år. Bag Normal står blandt andet stifteren af wupti.com Torben Mouritsen, iværksætter Bo Kristensen, filminstruktør Søren Fauli samt bestyrelsesformand Jan Dal Lehrmann. I oktober 2014 indtrådte ligeledes BESTSELLER-ejer Anders Holch Povlsen i ejerkredsen.

Publiceret 01 March 2016 08:00