54-årige Lisbet Holten Lambert tiltræder som ny kulturchef den 1. april. Pressefoto

54-årige Lisbet Holten Lambert tiltræder som ny kulturchef den 1. april. Pressefoto

Ny kulturchef vender hjem

Ser frem til at udvikle det lokale kulturliv

Lisbet Holten Lambert er født og opvokset i Kolding, og selv om hun nu bor i Nyborg, bliver det som at komme hjem, når hun sætter sig i spidsen for kulturen i Kolding.
“Jeg har fulgt Kolding tæt, siden jeg flyttede herfra i ungdomsårene, og det har været fantastisk at følge den udvikling og forvandling, som byen har undergået. Gennem en stor, langsigtet tænkning er det lykkedes at skabe en spændende kulturby, og det glæder jeg mig som et barn til at blive en del af,” fortæller Lisbet Holten Lambert, og fortsætter:
“Jeg er af den overbevisning, at et mangfoldigt kulturliv skaber fælleskab og identitet, og så er jeg meget inspireret af, hvordan vi skaber fremtidens velfærdssamfund i samspillet mellem politikere, borgere og erhvervsliv. Byudvikling og kultur er i den sammenhæng en spændende arena, som rummer de allerbedste muligheder.”
Lisbeth Holten Lambert har i fire år haft forskellige chefstillinger i Fredericia Kommune og i perioden 1983-2012 været ansat i Danmarks Radio med en enkelt afstikker til TV2.

Stor kapacitet

By- og udviklingsdirektør Thomas Boe glæder sig over at få en kapacitet som Lisbet Holten Lambert med på holdet, og lægger især vægt på hendes brede og solide ledererfaring.
“Med Lisbet Holten Lambert får vi en kulturchef, der har stor strategisk indsigt, er vant til at lede kreative ildsjæle og kan skabe synergier og udvikling på tværs af organisationer. Hun kommer med et værdifuldt blik for tværgående samarbejder og partnerskaber, som i mine øjne er helt så afgørende for at videreudvikle kulturen i Kolding kommune,” siger Thomas Boe.
Lisbet Holten Lambert tiltræder som kulturchef den 1. april og afløser Nicolai Dupont Heidemann på posten, som 1. januar blev kultur- og fritidschef i Sønderborg Kommune.


Lisbet Holten Lambert


Er 54 år, bor i Nyborg med sin mand og tvillingerne Mille og Anton på 18 år. Er student fra Kolding Gymnasium i 1981 og uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i 1994.

Publiceret 01 March 2016 12:57