Bulldogs-træner:

Vi har en chance for at gå hele vejen

Brad Gratton glæder sig til kvartfinaleserien mod Herning

Nu kulminerer en lang ishockeysæson snart.
45 grundspilskampe er spillet, og fredag bliver Metal Ligaens slutspil skudt i gang, når det lokale ishockeyhåb, Odense Bulldogs, skal op mod Herning Blue Fox i kvartfinaleserien, hvor midtjyderne har hjemmebanefordel.
Bulldogs cheftræner Brad Gratton spår en tæt serie mod en svær modstander, som han mener er ligaens diametrale modsætning til det odenseanske mandskab.
"Den serie kan gå begge veje. Som jeg ser det, er det 50/50. Vi er to meget forskellige hold. De spiller meget defensivt, mens vi spillere mere offensiv ishockey, så jeg tror, det bliver afgjort af, hvilket hold der får bedst styr på sit svageste punkt. Får Herning gang i målscoringen, bliver det svært, men får vi styr på defensiven, så har vi en rigtig god chance," siger den canadiske træner til Lokalavisen Odense.

Brad Gratton kan glæde sig over, at han råder over ligaens mest scorende mandskab, og han håber da også, at kvartfinaleserien vil byde på en masse underholdende kampe.
Hovedløst angrebsspil vil han dog helst ikke se.
"Vi vil altid være et underholdende hold, men når alt kommer til alt, så går vi på isen for at vinde. Jeg tror, fansene får nogle underholdende kampe at se, men i slutspillet skal du være lidt mere taktisk bevidst, have styr på defensiven og ikke tage alt for mange chancer."
"Vi har spillet god hockey på det sidste. Det har været meget op og ned i sæsonen, men hen mod grundspillets afslutning er vi blevet mere stabile. Én ting er i hvert fald sikkert: Vi skal nok få scoret vores mål. Man siger, at et godt forsvar er vejen til et mesterskab, men du skal altså også score mål, hvis du skal vinde guld."
Har I så en seriøs chance for at vinde guld, vurderer du?
"Alle, der er med i slutspillet, har en chance. Alle har prøvet at slå alle. Alt kan ske i slutspillet. Du kan løbe ind i skader, eller et hold kan pludseligt få skabt et vildt momentum. Jeg ville ikke være ishockeytræner, hvis jeg kunne spå slutspillets resultater. Så var jeg professionel lottospiller. Vi har med pokalmesterskabet vist, at vi har kvaliteten til at gå hele vejen, men vi tager det kamp for kamp, og så må vi se. Det eneste, vi kan gøre, er at være klar og forberedt, og det er vi," slår Brad Gratton fast.
Fredagens kamp bliver spillet klokken 18 og kan ses i tv, hvis ikke man vil tage den lange tur til Herning.
I denne uges avis, som udkommer torsdag/fredag, kan du læse et interview med Jimmy Bøjgaard, tv-kommentator på TV 2 SPORT, som giver sit besyv på serien mellem Odense og Herning.

Publiceret 01 March 2016 14:00