Debat:

Drop de dyre studieboliger

Elvis Comic
Byrådskandidat for Socialdemokraterne
Gotthardpasset 8
6000 Kolding

Studieboliger i Kolding er simpelthen for dyre for en studerende. En studerende, der modtager omkring 5.500 kroner i SU og skal fordele det på sine regninger, ender med ikke at kunne have råd til mad og drikke de sidste 14 dage i måneden.
Det skyldes, at vores studieboliger i Kolding Kommune simpelthen er blevet for dyre. Vi ser i øjeblikket studieboliger til en pris på 3.500 kroner i måneden, hvilket betyder, at man har cirka 2.000 kroner tilbage at leve for. Herunder gælder også køb af tøj, forplejning og andet husligt, som man skal bruge.
Når der så ikke er flere penge tilbage, må de studerende ringe til deres mødre og fædre for at spørge, om de må låne penge, fordi de ikke har flere tilbage. Dette burde ikke være rimeligt.
Jeg mener, at vi skal sætte os nogle mål i det danske samfund generelt, men så sandelig også lokalt i Kolding Kommune.
Vi skal turde satse på de unge.
Jeg er selv studerende og kan godt identificere mig med andre studerende, som synes, at det er hårdt økonomisk.
90 procent af min vennekreds har et fritidsarbejde, til trods for at de får SU. For selvom de får en pose penge fra staten, er det altså ikke nok til at dække de helt basale udgifter. Derfor mener jeg, at vores studieboliger skal tilpasses de studerendes SU og indtægt.

Publiceret 01 March 2016 12:00