Martin Skriver er uddannet musicalperformer fra Musicalakademiet i Fredericia. Se flere fotos i galleriet.

Martin Skriver er uddannet musicalperformer fra Musicalakademiet i Fredericia. Se flere fotos i galleriet.

Grand Prix-Martin:

Slowmotion med fuld fart

Fredericianske Martin Skriver har ikke sovet ret meget siden sin grand prix-sejr

Af
Peter Friis Autzen

“Der lugtede af krudt. Lidt som en nytårsaften. Og alting skete i slowmotion,” siger Martin Skriver.
Den 29-årige fredericianer tænker tilbage på et skelsættende øjeblik i sit liv: Da han og de to andre i Lighthouse X blev erklæret vindere af Melodi Grand Prix 2016.
Lige i det sekund er Martin Skriver og Søren Bregendal sunket sammen på gulvet i det såkaldte green room, mens gruppens tredje medlem, Johannes Nymark, står ved siden af.
“Han ligner en, der har set et spøgelse,” siger Martin og mindes duften af krudt fra konfetti-kanonerne.

Tiden efter grand prix-sejren har været hektisk for Martin Skriver. Men fredericianeren nyder hvert et øjeblik. Foto: DR

Tiden efter grand prix-sejren har været hektisk for Martin Skriver. Men fredericianeren nyder hvert et øjeblik. Foto: DR

Intet og alt er som før

Siden grand prix-sejren har intet været som før for Martin.
“Og dog: På en måde er intet ændret. Vi gør alle de samme ting som før. Men nu går det hele bare meget hurtigere. Vi har ikke sovet ret meget. Der er interviews hele tiden. Folk beder om autografer og selfies. Og vi optræder. Men alt det gjorde vi også før. Nu gør vi det bare meget mere. Kalenderen er rødglødende. Det er dejligt - og skidehårdt. Men det bliver jo ikke ved med at være så ekstremt,” siger han.
Tempoet gør, at Martin Skriver også er nødt til at koble fra.
“Jeg tager ud at spise med venner eller med min kæreste. Og jeg slukker for mobilen. Dog ikke for længe ad gangen,” siger han.
Mobiltelefonen kom også i brug på grand prix-aftenen.
“Da vi blev udråbt til vindere, skulle vi tilbage på scenen. Bagefter ringede jeg til min kæreste, Lea, som er med i en revy i Herning. Hun havde ikke set, at vi vandt,” siger Martin, der i de minutter befandt sig i en tornado af konfetti, kameralinser, jublende kolleger og bragende bifald.
“Vi kunne ikke rigtig snakke - men vi råbte i telefonen,” siger han med et smil.
Læs også: Grand Prix-vinders kæreste så ikke sejren
Hans kæreste, Lea Palme Malinovsky, tog til Horsens, så snart hendes forestilling i Herning var ovre. Da hun ankom til grand prix'ets afterparty, var Martin igen på scenen med vindersangen. Først da dén optræden var slut, kunne de to for alvor juble sammen.
Grand Prix'ets afterpartys er legendariske og varer til den lyse morgen.
“Ved seks-tiden var jeg simpelthen træt. Men Søren mente ikke, at festen var forbi endnu - og han mente heller ikke, at jeg skulle i seng. Så jeg måtte snige mig væk og flygte. Johannes var også et sted - og han var slet ikke færdig med at feste,” siger Martin, der var nødt til at tørne ind.

Lang optakt

Lighthouse X opstod for fire år siden. Det voksne boyband var Søren Bregendals idé, og Johannes Nymark var med det samme med. Martin Skriver kom til efter en meget vellykket optagelsesprøve.
“Danmarks Radio havde tidligere opfordret os hver især til at deltage i grand prix'et. Og da vi nu var sammen som band, fik vi opfordringen igen.”
“Vi talte længe om det og vurderede på, om det var det rigtige for os at gøre,” siger Martin.
I den sammenhæng talte de også med deres ven, Tim Schou, der for fem år siden vandt grand prix'et med sit daværende band, A Friend In London. Han har siden oplevet, at en grand prix-sejr også kan lukke døre, fordi grand prix-deltagelse får nogle musikmiljøer til at rynke på næsen.
“Men vi vurderede, at grand prix'et var det helt rigtige for os. Så vi skrev fire-fem sange til formålet og valgte den sidste. Men vi havde slet, slet, slet ikke regnet med at vinde,” siger Martin, der havde svært ved at holde på hemmeligheden om deres deltagelse.
“Man har jo helt vildt lyst til at fortælle sine venner den slags,” siger han.
Martin er siden sejren blevet hyldet på rådhuset i Fredericia, som det også kan ses på Lokalavisens netavis. Og netop hans fredericianske ophav betyder meget for ham.
“Hvis ikke det var for Christianskirkens kor, musikskolen, Ungdommens Hus, musicalakademiet og Fredericia Teater havde jeg arbejdet i en bank et eller andet sted i dag. Så jeg er så glad og taknemmelig for at være fra Fredericia. Og jeg er meget glad for byens opbakning,” siger han og ser frem sig til - forhåbentlig snart - at optræde i hjembyen igen.

Martin Skriver har været en del af Fredericias musikmiljø næsten hele sit liv. Blandt andet - som her - med bandet Mig & Martin. Arkivfoto

Martin Skriver har været en del af Fredericias musikmiljø næsten hele sit liv. Blandt andet - som her - med bandet Mig & Martin. Arkivfoto

Publiceret 01 March 2016 06:00