Ishockey:

Svær kamp blev til storsejr

SønderjyskE sikrede sig førstepladsen i grundspillet med en 4-1 sejr i Granly Hockey Arena i Esbjerg

Af
Af Peter Rasmussen

Ishockeysporten viste sig frem med alle sine facetter da placeringerne i årets Metalliga-grundspil skulle afgøres i allersidste spillerunde.
Efter 44 runder var der stadig spænding om pladserne, og SønderjyskE vidste at der skulle en sejr til i Esbjerg, hvis førstepladsen skulle i hus. En førsteplads, der gør én til førstevælger af modstander i kvartfinaleserien og sikrer den ekstra hjemmekamp, hvis serierne går ud i syv kampe.
Esbjerg lå som nummer tre og det ville ikke ændre sig, uanset resultatet af kampen. Alligevel gjorde holdet alt for at forpurre SønderjyskEs grundspilsejr. Og længe så det til at virke.
Vestjyderne var kommet foran 1-0 tidligt i kampen, og trods flere powerplays kom mestrene ikke rigtig tæt på. Tættest var kaptajn Lykkeskov, men hans afslutning blev rettet af i sidste splitsekund.
I pausen før tredje periode talte coach Dan Ceman dunder til sine spillere. Han efterlyste at hver og én fandt det yderste frem, og han fik alle drømme opfyldt. I en tredje periode, hvor gæsterne vandt skudstatistikken med 14-4, vendte SønderjyskE kampen. Og da Esbjerg var nede 1-2 godt et minut før tid, satsede de med seks mand på isen og ingen i 'buret'. Den slags kan give pote - eller bagslag. Det ændrede cifrene på måltavlen til 1-4. Og så blev der ellers sunget igennem på udebaneafsnittet i Granly Hockey Arena.
SønderjyskE åbner slutspillet på fredag på egen is imod Aalborg Pirates.
 

Kampen i tal

Esbjerg Energy - SønderjyskE 1 - 4 (1-0, 0-0, 0-4)
06:13 1-0 Aaron Lee uass
47:16 1-1 Thomas Spelling ass Tyler Gotto & Cory Quirk
56:29 1-2 Michael Eskesen ass Mads Lund & Kim Lykkeskov
58:40 1-3 Darcy Zajac uass
59:11 1-4 Scott Campbell ass Kim Lykkeskov
 
Udvisninger
Esbjerg Energy 6 x 2 SønderjyskE 2 x 2
Tilskuere 1449 i Granly Hockey Arena 

Publiceret 01 March 2016 07:00