I starten fokuserer Randers Beach Club på volleyball, men på sigt vil man gerne have både fodbold og håndbold med på programmet.

I starten fokuserer Randers Beach Club på volleyball, men på sigt vil man gerne have både fodbold og håndbold med på programmet.

Beach Club på vej i Randers

Volleyball fra starten - men også gerne med fodbold og håndbold
 
Da Anders Kjærside for ca. to og et halvt år siden flyttede til Randers for at bo sammen med kæresten og hendes søn, fik han en idé. Han ville starte en beachvolleyklub.
Nu er den på vej, idet der er indkaldt til stiftende generalforsamling den 15. marts i lokalerne ved hallen ved Statsskolen.
Randers Beach Club.
”Da jeg kom til Randers, fik jeg via Randers Novo en mulighed for at starte beachvolleyball op som et helårstilbud,” fortæller Anders, der fik lov at bruge den hal, Randers Freja Atletik brugte og bruger i det gamle fjerkræslagteri på Gl. Hobrovej, senest brugt af Randers Produktionshøjskole.
I det kæmpestore er der i den ene ende anlagt en beachvolleybane – nemt med en masse sand og et net. At så Freja Atletik kan bruge ”sandkassen” til længdespringsgrav gør det bare endnu mere genialt.
Anders Kjærsides tilbud blev hurtigt taget godt imod.
”Vi er nu i gang med den tredje vintersæson i hallen har haft spillere, der kom fast én til to gange om ugen og kom fra både Skive og Aalborg samt lokale spillere. Nu har jeg fundet de personer, som er villige til at lægge lidt kræfter i at få en decideret beachklub op at stå samt fået aftalt samarbejde med både Randers Novo Volley og Randers Volleyball Klub,” siger Anders og ser frem til den stiftende generalforsamling.
Til at starte med bliver det kun med beachvolley, men på sigt og med hjælp fra andre ildsjæle er håbet at udbygge klubben med både beach-fodbold og beach-håndbold.
”Målet er at få stor sportslig opmærksomhed omkring beachvolleyball og skabe en masse liv på Tronholmen hver sommer,” siger Anders Kjærside, der lægger ud med en afdeling af Danish Beachvolley Tour i weekenden i uge 27.
Planen er også at krydre den turnering med en lokal turnering for de folk i Randers, der kunne tænke sig at prøve kræfter med spillet.
Masser af positivt at melde ud, men der er også et lille minus.
”Vi mister desværre vor indendørs bane til næste vinter. Derfor er vi på udkig efter nye lokaler, hvor vi kan få etableret mindst en vinter-bane,” siger Anders og henviser til, at bygningen af en atletikhal og Freja Atletiks farvel til lokalerne betyder, at volleyfolket også skal ud..
Anders Kjærside vil ved den stiftende generalforsamling kort fortælle om formål og mål. Da klubben endnu ikke har indtægter, serveres der kun kaffe, men deltagere i generalforsamlingen er velkommen til at medbringe kage m.m.

Publiceret 02 March 2016 12:00