Forbrydelsen-instruktør skyder kortfilm i Fredericia

Filminstruktør Morten Arnfred er tjekket ind på Højskolen Snoghøj

Forbrydelsen, TAXA, Hotellet og Anna Pihl - serier, vi alle kender, og som den danske filminstruktør Morten Arnfred har instrueret. Filminstruktøren er lige nu tjekket ind på Højskolen Snoghøj ved Fredericia, hvor han bor gennem otte uger og skyder en kortfilm. De unge elever på linjen Skuespiller-BaseCamp spiller selv rollerne.
Filmen har premiere den 10. marts, og den vises i Panorama i Fredericia. Filmen bliver kun vist én gang.
Morten Arnfred skal gøre de unge elever klogere på disciplinerne inden for skabelse af film og serier. Filmen bliver kulminationen af et intenst otte ugers forløb på højskolen, hvor det ikke kun er foran kameraet, de unge er blevet instrueret af Morten Arnfred. De har også arbejdet med processerne bag ved kameraet, blandt andet manuskriptforfatning og planlægning.
"Vi er superstolte over at have en sværvægter inden for dansk film med på holdet. Hvis der er nogen, som ved noget om de mange processer, der indgår i skabelsen og skydningen af en film, så er det Morten Arnfred. Og det er et ganske ambitiøst projekt, der forløber over otte uger, så de unge har god tid til at suge hans erfaringer til sig," siger Hans-Christian Leonhard, der er underviser på højskolen Snoghøj og linjeleder på Skuespiller-BaseCamp.
Han fortæller, at de lige nu er i gang med at klippe filmen, så den kan blive klar til premieren den 10. marts i biografen Panorama i Fredericia.
Filmen handler - kort fortalt - om et opgør mellem forhenværende elever på en efterskole og en korrupt forstander.

Publiceret 02 March 2016 09:15