Gråsten og Nordborg får bemandede turistkontorer

Kommunen skruer op for serviceniveauet for turister i Gråsten og Nordborg

Det skal være lettere for turister at finde rundt i Gråsten og Nordborg.
Derfor vil der fremover være bemandede turistinformationer i begge byer, ligesom der kommer opsøgende turistservicemedarbejdere rundt om ved attraktionerne i højsæsonen.
I Nordborg er det tøjbutikken Verena, der ligger centralt i bymidten, der lægger lokaler til.
"Vi har længe oplevet, at turister går og spørger om vej i butikkerne, så derfor er det helt oplagt at lægge turistinformationen i bymidten. Nu kan turisterne endelig få god personlig service. Det vil give dem en bedre oplevelse af Nordborg," siger Jørgen Bundgaard fra Nordborg Handel.

Praktisk og centralt

I Gråsten kommer turistinformationen til at ligge i Det Gamle Rådhus.
"Det er både praktisk og centralt, fordi det ligger midt i det hele. På denne måde sikrer vi, at turisterne føler sig velkomne og serviceret, og ikke går glip af noget," siger Gunnar Hattesen, formand for Gråsten Handel.
De to lokaliteter er udvalgt af handelstandsforeningerne i samarbejde med erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune.

Godt samarbejde

Erhvervsudvalget har bevilget 0.9 millioner kroner om året til turismeindsatserne i Gråsten og Nordborg de næste to år. Ud over de bemandede turistinformationer kommer der også turistservicemedarbejdere ved attraktionerne og bedre skiltning.
"Det er vigtigt, at vi står sammen om at give turisterne den bedst mulige ferieoplevelse, så de ikke bare vender tilbage en dag, men også er med til at markedsføre vores skønne område til andre," siger erhvervsudvalgets formand Ole Wandahl Stenshøj.
Indsatsen i Nordborg og Gråsten bliver koordineret fra Turistbureauet i Sønderborg.
Der er officiel åbning i begge byer den 14. marts.

Publiceret 02 March 2016 14:08