Så er der linet op til middelalderlig sværdkamp og en masse andre kulturelle oplevelser, når Kulturhusdagen i Kulturhuset Randers 2016 skydes i gang. Kig forbi og oplev et sandt overflødighedshorn af workshops, håropsætninger, flintehugning og andet godt. Foto: Museum Østjylland

Så er der linet op til middelalderlig sværdkamp og en masse andre kulturelle oplevelser, når Kulturhusdagen i Kulturhuset Randers 2016 skydes i gang. Kig forbi og oplev et sandt overflødighedshorn af workshops, håropsætninger, flintehugning og andet godt. Foto: Museum Østjylland

Kulturhuset fejrer den festlige hverdag

Hvad markerer det spirende forår bedre end det årlige festfyrværkeri af et kulturelt arrangement: Kulturhusdagen i Kulturhuset Randers. Igen i år invitereres alle børn og voksne indenfor i det store hus til en dag med sjove, overraskende, hyggelige og interessante kulturelle oplevelser. Denne gang under temaet: ”Hverdagen i fest & farver”på lørdag 5. marts
 
I år glæder de tre institutioner i Kulturhuset, Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland sig til at præsentere en lang række kulturelle lækkerbidskener. Oplev blandt andet børnenes ven, Sebastian Klein, underholde og fortælle om vilde dyr i Kulturhusets sal. Billetter til showene udleveres ved indgangen 5. marts efter først-til-mølle-princippet.
Hele dagen kan Kulturhusets mange gæster gå på opdagelse i workshops, videokunst, omvisninger, høre fortællinger, se kunst og meget mere.
 
På Randers Kunstmuseum kan man lave sin egen kunstvideo i kunstmuseets videoworkshop. Mødre og andre kvinder over 18 år kan samtidig deltage i en Randers-udgave af kunstvideoen "I am so so fucking happy" af videokunstnerne Hanne Nielsen & Birgit Johnsen. Inspiration kan hentes i museets aktuelle udstilling "Hverdagsbilleder".
På Randers Bibliotek kigger Dissing & Las forbi og giver den gas med en musikalsk fortolkning af Jacob Martin Strids bog ”Min mormors gebis”. Spil også ord-banko ud fra bogen ”Min mormors gebis”, lyt til højtlæsning af Jacob Martin Strids skønne historier og mal billeder med inspiration fra samme.
På Randers Stadsarkiv kan du se en guldgrube af festlige fotos fra hverdagen i Randers.
Og på Museum Østjylland kan du hele dagen kaste dig ud i workshops, hvor du kan male minibilleder på kasserede diasrammer, lave robotter af skrottet it-udstyr, quizze om mystiske genstande eller tage en drabelig kamp med den mægtige mester i sværdkamp
 
Familierne sætter kryds
Kulturhusdagen er gennem de sidste efterhånden mange år blevet et tilbagevendende kulturelt stoppested. En begivenhed, som mange familier sætter kryds ved i kalenderen. Alle aktiviteter er gratis, og der er noget for enhver kulturel smag.
Så forskellige aktører som madskribenten Kirsten Hüttemeier i festlig nyfortolkning, Randers-fortælleren Henrik Kjærgaard-Jensen med gode fortællinger i ærmet og den kreative papirflettepige kigger forbi.
Kulturhusdagen skydes i gang med åbningstalen af kulturhusvalgsformand Mogens Nyholm i Kulturhusets sal kl. 10. Derefter letter kulturhusdagen til et festfyrværkeri af en dejlig dag!
Der er gratis adgang.
Kulturcaféen er åben hele dagen.

Publiceret 02 March 2016 13:30