Så længe gravemaskinerne er i byerne, kan borgerne i kampagneområderne stadigvæk nå at bestille fiber, oplyser EnergiMidt

Så længe gravemaskinerne er i byerne, kan borgerne i kampagneområderne stadigvæk nå at bestille fiber, oplyser EnergiMidt

Nu graver EnergiMidt fiber ned

I december sluttede EnergiMidts fiberkampagne i Øster Velling, Vester Velling og Helstrup, efter at det var lykkedes at nå op på de nødvendige 50 procents tilslutning blandt byernes borgere. Nu har EnergiMidt taget hul på gravearbejdet, som forventeligt vil stå på i syv uger
 
EnergiMidt sluttede sin fiberkampagne i Øster Velling, Vester Velling og Helstrup i december måned, og nu er selskabet rykket ud med gravemaskinerne og påbegyndt nedgravningen af fiberkablerne.
"Vi startede så småt i sidste uge i fra Blomstervænget i Stevnstrup og er godt på vej til Grensten, hvor vi nu er ved at grave igennem op til Helstrup. Vi kører på lidt lavt blus lige nu på grund af tøvejr, der forårsager vand i renderne, når vi graver. Vi forventer at være i gang i cirka syv uger, og derefter kan vores installatører påbegynde selve installationerne hos kunderne", fortæller Per Thøgersen, projektleder hos EnergiMidt
Selv om EnergiMidt bestræber sig på at være til mindst mulig gene, mens gravearbejdet står på, kommer byernes borgere til at mærke lidt til maskinernes tilstedeværelse.
"Vi kommer selvfølgelig til at fylde lidt, men vi tager alle de hensyn, vi overhovedet kan. Vi er, som altid på denne tid af året, lidt udfordret af frostvejret. Selv om der har været et stykke tid med tøvejr, så er jorden stadigvæk frossen i de lag vi skal ned i. Derfor er det ikke alle steder, vi kan grave endnu, og vi har, som sagt, døjet lidt med Helstrup især, men det går den rigtige vej", siger Per Thøgersen videre.
Der skal graves cirka 9.000 meter kabelrende, nedlægges cirka 45.000 meter fiber. Vejene reetableres løbende, efterhånden som gravearbejdet på de enkelte veje afsluttes.
"Vi gør meget ud af at sikre, at vejene bliver reetableret ordentligt, så vi efterlader dem i samme stand, som før vi gravede. Vi filmer faktisk vejene, inden vi begynder at grave netop for at være sikre på, at veje og fortove er i lige så god stand som før, når vi pakker sammen", siger Per Thøgersen.
 
Stadigvæk muligt at bestille fiber
Så længe gravemaskinerne er i byerne, kan borgerne i kampagneområderne stadigvæk nå at bestille fiber.
"Vi ved af erfaring, at der ofte opstår fornyet interesse for at hoppe med på fibervognen, når vi går i gang med at grave. Nogle af dem, der ikke fik tilmeldt sig, inden kampagnen sluttede, kommer i tanker om, at de alligevel gerne vil have fiber. Derfor er der selvfølgelig mulighed for at bestille fiber, indtil vi er færdige med at grave, påpeger Per Thøgersen.

Publiceret 02 March 2016 10:00