Buketterne, som de afgående medlemmer fik, var en smule alternative - og selvfølgelig økologiske.

Buketterne, som de afgående medlemmer fik, var en smule alternative - og selvfølgelig økologiske.

Nye kræfter til Fødevarefællesskabet

KoldingFF’s første generalforsamling bød på udskiftning i toppen og et væld af nye medlemmer.

Af
Af Emma Biørn Fish

Koldings økologiske fødevarefællesskab, KoldingFF, kunne i sidste uge afholde den første generalforsamling siden etableringen i 2015. Til forsamlingen gik en stor del af ledelsen af - ikke på grund af problemer, men simpelthen på grund af personlige omstruktureringer.
“Jeg er for eksempel flyttet vestpå, så det giver ikke mening for mig at være med længere. De andre fratrædende har andre personlige grunde til ikke at være med i bestyrelsen længere, men de, der bor i Kolding, fortsætter i foreningen,” fortæller Anne Væring Jørgensen, nu tidligere næstformand i KoldingFF.
Derfor erstattes den nuværende formand af Allan Werge og kassereren af Kirsten Lorentzen. Det er endnu uklart, hvem der får stillingen som næstformand. Udskiftningen betyder dog ikke, at den tidligere bestyrelse har mistet glæden ved foreningens arbejde for økologiske madvarer.
Det har været fantastisk for os, vi har jo været med helt fra starten, og vi har lært rigtig meget ved at være med i den proces. Men nu skal der nye kræfter til, og vi er glade for, at der er andre frivillige kræfter, der vil træde til,” siger Anne Væring Jørgensen, der sammen med de andre afgående bestyrelsesmedlemmer modtog blomster af foreningens medlemmer som tak for tro tjeneste
Et arbejde, der dog ikke er helt slut endnu.
“Vi bliver selvfølgelig og hjælper den næste generation af bestyrelsesmedlemmer i gang. Så de kan blive kørt ordentligt ind i arbejdsgangen, som skal holde foreningen kørende,” siger hun.
Det er et nødvendigt arbejde, som også er meget tidskrævende at holde styr på den efterhånden store forening på cirka 100 medlemmer, der udelukkende baserer sig på frivilligt arbejde. Derfor er en form for omstrukturering en nødvendighed, hvis foreningen skal klare sig ligeså godt næste år.
“Indtil nu har bestyrelsen også stået for hver sin arbejdsgruppe, men det er meget arbejde at lægge. Så fremadrettet kan bestyrelsesposten blive det eneste arbejde, som de skal stå for, og så kan der vælges seperate tovholdere til hver arbejdsgruppe, men det er op til den nye bestyrelse at afgøre,” slutter Anne Væring Jørgensen.
 
Læs også historien om Lars Qvist, der går hele linen ud med sit økologiske landbrug på Rydskovgaard

Publiceret 02 March 2016 08:00