Sådan finder du den helt rigtige kærlighedspartner

Af
Af Karen Draslov Coach

Måske ønsker du dig, som de fleste andre mennesker, brændende en at dele livet med – hvis du da ikke allerede har fundet kærligheden.
”Jeg har gjort alt hvad jeg kunne” – er måske din påstand – min er: Det har du ikke! For den betingelse er først opfyldt når alle dine muligheder er udtømte.
Hvem er du og hvad er vigtigt for dig?
Inden du går på jagt efter kærligheden, må du finde ud af hvad det præcist er du søger. Og det kræver oftest, at du ved hvem du selv er og hvad der er vigtigt for dig.
For hvis du ikke ved det, kan det også være svært for dig at gennemskue hvem, der kan være en potentiel god partner for dig. Så ender du med stor sandsynlighed med samme scenarie, som at gå i Superbrugsen uden en indkøbsseddel – alt for meget du slet ikke har brug for, ender i kurven – spild af tid og penge.
Først og fremmest må du finde ud af hvordan dit eget værdisæt ser ud. Dit værdisæt består af alt det der er særlig vigtigt for dig her i livet. Det kan være kærlighed, familie, økonomi, livsstil, loyalitet, arbejde osv.
Så start med at spørge dig selv: ”Hvem er jeg og hvad er vigtigt for mig?”

Hvem er din partner?

Dernæst må du gøre op med dig selv hvilke af dine værdier, der er så vigtige, at du ikke vil gå på kompromis med dem og måske mere essentelt: Hvilke værdier du ikke KAN gå på kompromis med for at være tro mod dig selv. Lige præcis dét skal du vægte når du søger kærligheden. Det meste andet kan bøjes.
Du møder sjældent din udkårne på dit dørtrin. ”Ja men jeg har også søgt alle tænkelige steder” vil du måske sige. Men hvad nu hvis du i virkeligheden er begrænset af din forestilling om hvor det er muligt at finde en partner?
Afhængigt af din alder har du måske søgt ”i byen”, på datingsites og i singleklubber/fester.
Men forestil dig at vedkommende du skal dele livet med, slet ikke opsøger de steder – så kan det let blive som at finde en nål i en høstak. Derfor må du tænke i alternativer. Det kunne være i køen i netto, på golfbanen, til fitness, i dit netværk, eller noget helt, helt andet. Det er ikke vigtigt hvor – det der er vigtigt er, at du gør noget andet end det du plejer.
Du bliver jo heller ikke ved med at gå i Fakta for at købe en bestemt vare, de ikke forhandler. Derfor kan du alligevel godt vende tilbage på et senere tidspunkt og tjekke om varen er kommet på hylden.
Glem alt om at du ikke må være kræsen – det er dit livs kærlighed det gælder – men søg efter matchende værdier og vær åben. Så er du allerede nået et godt stykke hen af kærlighedsstien.
Pøj pøj med det!

Publiceret 02 March 2016 11:00