Spektrum kan meget vel danne rammen for tophåndbold, når Super Cup afvikles i september. Foto: Jonas Erboe

Spektrum kan meget vel danne rammen for tophåndbold, når Super Cup afvikles i september. Foto: Jonas Erboe

Super Cup-håndbold er på vej til Vejle

Årets Super Cup-kampe i håndbold kan spilles i Spektrum. Men kun hvis kommunen støtter op med 95.000 kr

Af
Af Jonas Erboe

Der er snart mulighed for at opleve den danske håndboldligas dygtigste mandlige og kvindelige håndboldspillere i aktion i Vejle. Måske.
Vejle Håndbold Klub har i hvert fald fået tilbudt at afholde dette års to Super Cup-kampe i håndbold for herre og damer i Spektrum. Men før det kan blive en realitet, at kampene skal spilles i Spektrum, skal økonomien være på plads. Derfor har Vejle Håndbold Klub søgt kultur- og idrætsudvalget om et tilskud på 95.000 kroner til at afvikle kampene. Og tilskuddet er foreløbigt accepteret.

Stor gevinst

Super Cup er en kamp hos både damer og herrer, hvor sidste sæsons Danmarksmestre møder pokalvinderne som optakt til den kommende håndboldsæson.
Og at kunne få de bedste spillere til Vejle - ja, det er en stor ting.
“Men det står og falder med kommunens opbakning,” forklarer Søren Jensen, der er medlem af det sportsudvalg, som har stået for kontakten med Divisionsforeningen.
For det er netop Divisionsforeningen, som står bag Super Cup, der ønsker at kampene skal spilles i Vejle. Og for Vejle kan afviklingen af et sådan arrangement være god markedsføring samt give kommunens borgere en stor håndboldoplevelse. Det forklarer Dorthe Schønning, der er formand i Vejle Håndbold Klub.
“Det er fedt at give vejlenserne og omegn mulighed for at se det bedste håndbold, som landet har at tilbyde. At få Vejle på håndboldkortet med toppen af poppen. Også i Spektrum. Derudover er det selvfølgelig god profilering af klubben, der har været igennem en del. Vi har haft en fusion og er startet lidt på ny, så det er et spændende tiltag, der måske kan give noget interesse,” siger hun.
Det bakkes op af Søren Jensen:
“Hvis det lykkes, så er det vores ydmyge måde at give lidt tilbage til byen og kommunen for den støtte, de har givet os de seneste år. For vores største målsætning er at få fyldt hallen med mennesker og god stemning,” siger han.

Socialt aspekt

Med det 95.000 kroners store tilskud vil det også betyde, at der i forbindelse med arrangementet gives specielle tilbud til udsatte børn og unge samt flygtninge.
“Der er fokus på håndbolden, men der er også et socialt aspekt, som vi gerne vil bidrage til,” siger formand Dorthe Schønning.
Det er mellem 100 og 150 børn, der er en del af det tre-årige projekt Aktiv Fritid, samt et større antal af byens flygtninge, der vil blive inviteret til at overvære kampene gratis.
Anmodningen skal nu behandles i økonomiudvalget, hvor den forventes at blive godkendt. Herfra er næste skridt at forhandle med Divisionsforeningen. Hvis alt lykkes, vil kampene blive spillet tirsdag den 6. september.

Publiceret 02 March 2016 15:00