Virksomhed vil i dialog

Stabrand Spedition ærgrer sig over, at debatten er kørt af sporet i forbindelse med sin overtagelse af saftfabrikken i Vedskølle og vil søge en løsning gennem dialog

Af
Martin Rasmussen

Fredag den 19. februar overtog Stabrand Distribution nøglerne til den gamle saftfabrik i Vedskølle, men det er langt fra et punktum i debatten om fabrikkens fremtid. Virksomheden havde håbet på at kunne etablere et fjernlager i ejendommen, mens meldingen fra Køge Kommune er, at man vil bane vej for boliger på grunden. Virksomheden, som altså hedder Stabrand Spedition og ikke Stabrand Distribution, som vi skrev ved en fejl i sidste uge, stiller sig kritisk over forløbet men tager afstand fra betegnelsen løftebrud, som LørdagsAvisen brugte i forbindelse med sidste uges omtale af sagen.
"Jeg har ikke haft nogen aftaler med kommunen eller andre, og derfor kan man ikke karakterisere det som løftebrud. Det er skrevet med en meget skarp pen. Vi vil gerne samarbejdet og dialogen med borgere og kommune," siger indehaver Ulrik Stabrand.
Han har ikke selv haft direkte kontakt med hverken politikere eller embedsmænd. Det er sket gennem en ejendomsmægler, og Ulrik Stabrand fastholder, at han undrer sig over forløbet.
"Jeg synes, kommunen ser uheldige ud i denne sag, fordi de har givet udtryk for, at det er en formsag. Vi købte grunden ud fra den eksisterende lokalplan og den melding, som vi gennem ejendomsmægleren fik om, at forvaltningen ikke kunne se nogen problemer i vores planer. Nu vil vi meget gerne i dialog med kommunen og lokalbefolkningen, og vi er meget interesserede i at finde en løsning på sagen," siger Ulrik Stabrand.

Publiceret 02 March 2016 11:00