Forlængelse:

Emily Stang Sando vil spille store kampe for Team Esbjerg

Team Esbjergs målvogter siden 2013, Emily Stang Sando, spiller også i den kommende sæson for klubben.
Hun indgik inden denne sæson en 1+1-aftale med en option på også 2016-2017-sæsonen, og den har hun valgt at sige ja til. Siden den snart 27-årige målvogter kom til Team Esbjerg fra Flint Tønsberg, har hendes målsætning ikke ændret sig.
"Da jeg kom, havde Team Esbjerg opnået en sjetteplads, og jeg har været med i hele udviklingen frem til at ligge nummer et. Vi har nu mulighed for at vinde guldmedaljer og spille Champions League, og det er det, jeg går efter," siger Emily Stang Sando.
I sin første halvanden sæson i Team Esbjerg var hun i skarp konkurrence med Kari Aalvik Grimsbø om pladsen i målet, men siden januar 2015 har hun været den foretrukne målvogter.
"Jeg føler, jeg har taget mange skridt som målmand i Team Esbjerg, men jeg skal fortsat arbejde på at blive mere stabil. Jeg har svinget fra dårlige til virkelig gode kampe, og det kræver hårdt arbejde - både mentalt og fysisk med at holde sig skadesfri - at opnå denne stabilitet. Det foregår meget oppe i hovedet, og så er jeg naturligvis også afhængig af, at forsvaret foran mig fungerer," siger Emily Stang Sando.
På det stjernespækkede norske landshold er konkurrencen om pladsen endnu hårdere end i Team Esbjerg. For tiden indgår Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg og Katrine Lunde i truppen, men med gode præstationer for klubholdet – forhåbentlig også i Champions League - håber Emily Stang Sando at komme i betragtning. For nylig gjorde hun et stærkt indtryk, da den norske landstræner, Thorir Hergeirsson, så hende i en ligakamp.
Den norske målvogter anser mulighederne for at nå Champions League med Team Esbjerg for gode.
"Vi har nu et hold, der er det stærkeste i min tid i klubben, og det kan gå hele vejen. Men vi skal også vise vores styrke mod de dårligere hold i ligaen. Jeg trives i klubben, og det er megafedt med opbakningen fra byen og de mange tilskuere i Blue Water Dokken," siger Emily Stang Sando. 

Publiceret 02 March 2016 20:30