Foto: Annemette Stollig

Foto: Annemette Stollig

Håndbold:

"Nu spidser det til"

SønderjyskE skal revanchere sidste sæsons smertefulde nederlag mod Ribe-Esbjerg på lørdag

Af
Mikkel Hansen

På lørdag mødes SønderjyskE og Ribe-Esbjerg i Broager Sparekasse Skansen.
De to hold mødtes også samme tid sidste år i Broager Sparekasse Skansen, men det er næppe en kamp, som SønderjyskE husker tilbage på med glæde. Den kamp tabte SønderjyskE nemlig 19-21 efter 6-12 ved pausen. Andreas Toudahl var eneste SønderjyskE-spiller, der formåede at komme på tavlen i første halvleg, og nederlaget var medvirkende til, at SønderjyskE ikke nåede slutspillet.
Hvis SønderjyskE taber til Ribe-Esbjerg på lørdag, er der en stor chance for, at historien vil gentage sig, og så kommer sommerferien tidligt.
“Det ville være løgn at sige, at vi har lagt skuffelsen fra sidste sæson bag os. Der er noget, som vi skal have oprejsning for,” siger SønderjyskE-træner Morten Henriksen, der afviser, at den kommende kamp bliver lettere, selvom SønderjyskE i denne sæson er langt foran vestjyderne:
“Nu spidser det til. Der er ikke nogen lette kampe tilbage. Man bliver nød til at være klar hele tiden. Ligaen er så tæt, og der bliver ved med at komme overraskelser.”
En af overraskelserne stod SønderjyskE selv for, da holdet tabte ude til Skive fH.
“Vi leverede faktisk meget godt håndbold, men der var alt for mange tekniske fejl. Det skal vi have rettet op på, så vi kan komme tilbage på sporet mod Ribe-Esbjerg.”
Efter Ribe-kampen følger to opgør mod topholdene Skjern (ude) og Aalborg (hjemme), hvorefter det hele bliver afgjort i de to sidste udekampe med rivalerne Skanderborg og Mors-Thy Håndbold.
“Vi møder vores tætteste konkurrenter i slutfasen, og dermed giver det jo et retvisende billede af, hvem der fortjener, at kommer i slutspillet. Taber vi for eksempel til Ribe-Esbjerg og Skanderborg, har vi vel ikke fortjent at komme med.”

Publiceret 02 March 2016 07:00