Klumme:

Jeg stemmer på Donald Trump

I Flindts Fodspor

Af
Jørgen Flindt

Jeg vil have Donald Trump som præsident. Åh jo, jeg ved godt, at det er der ikke mange andre udenfor USA, der ønsker, men jeg ønsker det.
Ok, I min verden kan han stort set kun finde ud af at være præsident for foreningen af mænd med mærkelig frisurer, men nu er det tid til den såkaldte 'Supertuesday', og det lugter mere og mere af Det Hvide Hus, og nu synes jeg, det er på tide, at han får lov til at mærke, hvor hård stolen egentligt er i Det Hvide Hus.
Verden vil aldrig blive den samme igen, hvis den iltre mand med de skotske aner ender som præsident for verdens største supermagt.
Uha, det bliver festligt, for hvis han skal leve op til alle sine valgløfter, skal han vist skaffe direkte forbindelse til Gud, for ellers har han ikke kræfter nok til at leve op til alle sine løfter.
Tag eksempelvis den mur han vil bygge mellem USA og Mexico - og bygges skal den vel, for det lover han jo. Så der skal bygges en mindst 3.169 kilometer lang mur, hvilket svarer til afstanden fra Vejle til Moskva. Via Prag.
Den tager nok lidt tid at bygge, så mon den 69-årige Trump selv oplever at se den stå færdig? Nok næppe.
Men ok, den mur skal også lige findes flertal for, og det er Donald Trumps største fjende. Demokratiet.
Et flertal er en svær størrelse, når man konstant fyrer bavl af.
Bliver han præsident, bliver det sjovt at se, hvad han så vil gøre, når han ryger i realpolitikens kedelige virkelighed. The Donald kan nemlig ikke gøre som Putin og stille og roligt true sig til mere og mere magt, for meget kan man sige om amerikanerne, men de foretrækker mindre magt til Washington, og det er lige præcist midt i den by, at Trump får ny adresse i, hvis han bliver præsident.
Nå, men jeg forstår egentligt godt amerikanerne. De er ikke alle lige oplyste, og når der kommer en mand med så mange 'smart i en fart' udtalelser, så er han svær at undgå.
Og når han så oven i købet har sådan en smart frisure, så.....nå nej, lige der kniber det.
Men amerikanerne er ligesom alle andre i den vestlige verden ved at være trætte af 'de etablerede'. Vi er ved at løbe sur i, at de samme mennesker klamrer sig til den magt, som de har stræbt efter hele livet. Frisk blod skal til i ny og næ, men om The Donalds snart 70 år gamle blod ligefrem kaldes friskt, er vel en smagssag.
Men underholdende er han, og verden vil underholdes. Når Linse Kessler, uden sammenligning i øvrigt, går gennem Christianshavn med et kamera i hælene, er det ikke virkelighed men redigeret underholdning, men der er mange, som suger til sig som er det virkelighed.
Det er hurtige kulhydrater med lakridsmag modsat livets ellers tunge sammenkogte ret, og den slags hører den moderne, oplyste tid til, og når The Donald siger de ene usammenhængende one-liners af efter den anden, så smager det bare af mere, når man er en bekymret amerikaner.
Donald Trump, du får min stemme, hvilket du åbenlyst ikke gør alligevel, for jeg må ikke stemme, men når du så er præsident, vil jeg skrige af grin, når du svedende må stå foran kameraerne og forklare, hvorfor alle dine valgløfter har trange kår.
Den tid, den glæde. I vote Trump for president. En farlig mand, for han kender ikke en dyt til den virkelige verden. Men underholdende skal det nok blive, hvis heller ikke Hillary kan slå The Donald 

Publiceret 02 March 2016 12:00