En storsmilende Claus Bagger-Sørensen indviger tunnellen

En storsmilende Claus Bagger-Sørensen indviger tunnellen

300 meter lang tunnel forbinder to fabrikker

En af verdens længste privatejede, underjordiske tunneller er netop blevet indviet hos Fertin Pharma A/S

Af
Tekst og foto Jacob Hove

I sidste uge blev en 300 meter lang underjordisk tunnel indviet hos Fertin Pharma A/S. Den nye tunnel betyder, at tyggegummi ikke længere skal pakkes og lastes på lastbiler for derefter at blive kørt over på den anden fabrik. Robotter sørger for transporten, der foregår i et sterilt miljø.
“Det er klart, at det er en bedre GMP-løsning,” sagde bestyrelsesformand Claus Bagger-Sørensen med henvisning til retningslinjerne for god fremstillingspraksis i forbindelse med indvielsen.
Director Manufacturing and Technology hos Fertin Pharma Jacob Hauschild Jensen forklarer videre:
“Nu kan vi udnytte kvadratmeterne på den gamle Dandy-fabrik til farmaceutisk produktion,” siger han og fortæller, at robotterne styres med iPad'er.
“Man bestiller varen, og så kommer robotten selv med den, fordi den kender den lokation, den står på.”
Byggeriet blev påbegyndt i august sidste år og skulle efter planen stå klar i marts i år, men allerede i mandags i sidste uge stod tunnellen altså klar. Den er ejet af Bagger-Sørensen-familien og er en af de længste privatejede underjordiske tunneller i Europa.
Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) deltog også i indvielsen af den nye tunnel, og han roste den 100 år gamle familievirksomhed for at tænke kreativt og innovativt. Borgmesteren var under sin tale et øjeblik nervøs for, om en robot, som langtsom kom nærmere og nærmere, ville komme for tæt på, men den stoppede på behørig afstand. Efterfølgende blev det afsløret, at robotten var blevet døbt Arne, og så blev det nervøse smil vendt til et stort smil.

Ansatte - både mennesker og robotter - så til, da tunnellen blev indviet

Ansatte - både mennesker og robotter - så til, da tunnellen blev indviet

Publiceret 03 March 2016 15:00