ra venstre: Mathias, Marcus, Nina og Frida Marie, alle elever i 6. klasse på Eltang Skole og fremtidens grønne innovatører. Her står de med opfindelsen, der bragte dem i finalen i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison.

ra venstre: Mathias, Marcus, Nina og Frida Marie, alle elever i 6. klasse på Eltang Skole og fremtidens grønne innovatører. Her står de med opfindelsen, der bragte dem i finalen i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison.

Eltang Skole går forrest i energi-kamp

Bliv klogere på, hvordan du kan energiforbedre din bolig, når Eltang Skole slår dørene op for et energi-arrangement i aften den 3. marts kl. 19-21. Skolen har slået sig sammen med Grøn Erhvervsvækst, der fortæller, hvordan du helt konkret kommer i gang med energiforbedringer i din bolig, og hvilke tilskud du kan få til arbejdet.
"Erfaringsmæssigt ved vi, at det især er boliger bygget før 1980, der har det største potentiale for energiforbedringer, men også nyere huse kan opnå væsentlige besparelser. Deltagerne får en bred vifte af inspiration med hjem til både små, hurtige projekter og til den helt store gennemgribende energirenovering af boligen," fortæller energikonsulent Johnny Nørremand Andersen fra Grøn Erhvervsvækst.Bliv klogere på, hvordan du kan energiforbedre din bolig, når Eltang Skole slår dørene op for et energi-arrangement den 3. marts kl. 19-21. Skolen har slået sig sammen med Grøn Erhvervsvækst, der fortæller, hvordan du helt konkret kommer i gang med energiforbedringer i din bolig, og hvilke tilskud du kan få til arbejdet.
’Erfaringsmæssigt ved vi, at det især er boliger bygget før 1980, der har det største potentiale for energiforbedringer, men også nyere huse kan opnå væsentlige besparelser. Deltagerne får en bred vifte af inspiration med hjem til både små, hurtige projekter og til den helt store gennemgribende energirenovering af boligen’, fortæller energikonsulent Johnny Nørremand Andersen fra Grøn Erhvervsvækst.

Mød fremtidens grønne innovatører

En gruppe af eleverne på Eltang Skole udvider skoledagen og deltager også i energi-arrangementet. Eleverne har i tre år haft bæredygtighed, innovation og design på skoleskemaet og er efterhånden eksperter i energibesparelser og grøn innovation.
"De elever, der har deltaget i det treårige energiprojekt BID – bæredygtighed, innovation og design har fået en stor viden om, hvordan man minimerer sit energiforbrug med tips og tricks, som de gerne deler ud. Men faget har i høj grad også handlet om at udvikle vilde idéer i børnehøjde til, hvordan vi udvikler os bæredygtigt i fremtiden", fortæller Per Nielsen, skoleinspektør på Eltang Skole.
Som en del af programmet fremviser eleverne et udpluk af deres energiprojekter.

Kommunens første CO2-neutrale skole

Eltang Skole har igennem de seneste år selv gennemført omfattende energiforbedringer, som har resulteret i, at de nu er kommunens første CO2-neutrale skole.
"Det store fokus vi i efterhånden en årrække har lagt på bæredygtig og grøn udvikling er et mønstereksempel på, hvor langt man kan nå med samarbejde på tværs af sektorerne og den viden vil vi gerne dele med andre," siger Per Nielsen, der vil fortælle om energiforbedringerne på skolen den 3. marts.

Energiarrangement på Eltang Skole i gymnastiksalen kl. 19-21


Arrangementet er gratis, og kræver ikke tilmelding. Programmet er:
• Per Nielsen, skoleinspektør fortæller om energiforbedringer på Eltang Skole.
• Energikonsulent Johnny Nørremand Andersen, Grøn Erhvervsvækst giver gode råd til, hvordan du energirenoverer din bolig.
• Eleverne præsenterer deres energiprojekter.
• Skolen serverer kaffe og kage.

Publiceret 03 March 2016 09:40