Tapperiet søger om at blive regionalt spillested fra 2017.

Tapperiet søger om at blive regionalt spillested fra 2017.

Tapperiet vil være regionalt spillested

Spillestedet Tapperiet i Køge søger millionstøtte hos Kunststyrelsen gennem status som regionalt spillested fra 2017

Af
Martin Rasmussen

Jakob Fälling

Efter otte succesfulde år som spillested er Tapperiet klar til at blive regionalt spillested. Mandag 29. februar var der sidste frist for ansøgninger til Kunststyrelsens pulje på området, og her lå Tapperiets ansøgning altså i posten. Lykkes det, vil spillestedet få et større antal koncerter og få langt større kulturarrangementer end det nuværende niveau. Ansøgningen skal ses i sammenhæng med Køge Kyst-projeketets udvikling af havneområdet, hvor Tapperiet over de næste år kan udvikles til kulturcentrum i den nye bydel.
Det offentliggøres i april/maj måned, om Kunststyrelsen vælger Tapperiet som et af de steder, der skal have status som regionalt spillested i årene fra 2017 til 2020. Denne status tildeles for fire år ad gangen og medfører et driftstilskud fra staten hvert år. De seneste år har der i alt været omkring 25 millioner kroner i puljen til 17 regionale spillesteder, og sædvane er, at der ikke tildeles under en million kroner til hvert sted.
"Efter otte år som spillested er det et helt naturligt skridt for os at sigte efter at blive et regionalt spillested. Vi har kræfterne til det, og byen og området er midt i en stærk udvikling med boligbyggeri, ny jernbane, sygehusudvidelsen osv, siger Susanne Madsen, der er leder af Køge Ungdomsskole, som også har Tapperiet under sine vinger.

Musikkens superliga

Med status som regionalt spillested vil Tapperiet komme i selskab med spillesteder som Stars i Vordingborg og Gimle i Roskilde, og støtten vil altså give et solidt økonomisk boost til spillestedets koncertkalender.
"Det er ikke sådan, at man skal forvente at se Coldplay i Køge, hvis vi bliver regionalt spillested, men vi vil stadig præsentere et bredt udsnit af den danske upcomingscene," fortæller Sidse Marie Olsen fra Tapperiet.
Tapperiet har i processen med ansøgningen om status som regionalt spillested også brugt en del tid på at forberede flere lokale samarbejder - for eksempel med de østsjællandske musikskoler og med henblik på nye steder at afvikle koncerter. Tapperiet har blandt andet planer om en koncertrække i Stevns Fyr i form af eksklusive solokoncerter med store danske navne; koncerter der eventuelt kan streames via Tapperiets hjemmeside.

Publiceret 03 March 2016 07:00