Responce kører ambulancer i Trekantområdet, men skal også dække hullerne i Bios' vagtskema i resten af Region Syddanmark. Arkivfoto

Responce kører ambulancer i Trekantområdet, men skal også dække hullerne i Bios' vagtskema i resten af Region Syddanmark. Arkivfoto

Trekantområdets amulancer belastes af problemerne hos Bios

Responce føler sig ikke sikker på, at de kan blive ved med at dække ind for Bios

Af
Peter Friis Autzen

Hvis ikke ambulanceselskabet Bios får styr på sin bemanding og sine vagtplaner i resten af Region Syddanmark, kan Trekantområdets ambulancer kommer til at lide under det. Det frygter i hvert fald direktøren hos Trekantområdets ambulanceselskab, Responce, Michael Sørensen. Det skriver Fredericia Dagblad.
Det har krævet ekstra bemanding og ekstra ambulancer hos Responce i blandt andet Fredericia at dække ind for Bios, der har kæmpet med at skaffe mandskab nok.
Michael Sørensen frygter, hvad der sker, når sommerens travlhed og ferie-afvikling tørner sammen.
"Mine folk oplever at blive sendt fra Herodes til Pilatus på deres vagter i Bios-dækningsområder. De har været under stærkt pres, og vi må sætte nyt mandskab ind på vagterne for at undgå at komme i konflikt med arbejdsmiljøreglerne. Det koster og det presser vores folk på en måde, som ikke er rimeligt," siger han til Fredericia Dagblad.

Regionen er fortrøstningsfuld

Region Syddanmark har holdt et møde med Bios om de mange problemer og udsendte efterfølgende en beroligende pressemeddelelse.
"Vi havde et godt og konstruktivt møde. Vi pointerede, at vi som politisk ledet organisation har nogle klare forventninger til, at samarbejdet med vores leverandører foregår ordentligt og i åbenhed. Det er min klare fornemmelse, at Bios forstod vores budskab. Vi fik desuden en god redegørelse fra Bios om, hvordan de arbejder med at konsolidere driften, og hvilke yderligere tiltag de planlægger for at rekruttere de medarbejdere, de mangler," siger Thyge Nielsen (V), formand for regionens præhospitale udvalg, i pressemeddelelsen.

Publiceret 03 March 2016 13:00