TV 2 SPORT sender fredagens kamp fra Herning. “Vi er bestemt ikke kede af at starte med den kamp,” lyder det fra kommentator Jimmy Bøjgaard.

TV 2 SPORT sender fredagens kamp fra Herning. “Vi er bestemt ikke kede af at starte med den kamp,” lyder det fra kommentator Jimmy Bøjgaard.

Kommentator om slutspil:

Territoriet skal pisses af på fredag

Bulldogs’ kvartfinaleserie er den mest åbne af alle, mener ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard

Det lå i kortene, at Odense Bulldogs og Herning Blue Fox skulle mødes i kvartfinaleserien, og sådan blev det også, da Metal Ligaens fire tophold mandag fordelte modstandere imellem sig.
“Det er på papiret den mest åbne serie af alle,” vurderer TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard, som fredag inviterer indenfor i Kvik Hockey Arena i Herning, hvor det første slag skal slås.
“Det er en fed kamp at starte med, for det er nok den serie, der vil blive snakket mest om,” siger han og kalder kampen for en ægte 50/50-kamp.
“Det bliver afgjort på dagen, men skal jeg give et par procenter til Herning, så skal de lige så meget have dem på grund af den gode defensiv og to stærke målmænd end på grund af hjemmefordelen, for det er ofte forsvar, der vinder mesterskaber, siger man.”
Tv-kommentatorens analyse af serien og styrkeforholdet er Bulldogs' cheftræner meget enig i.
“Men du skal altså også score mål, hvis du skal vinde guld, og én ting er i hvert fald sikkert: Vi skal nok få scoret vores mål,” slår Brad Gratton fast.

To modsætninger

Han tror, det sejrende hold bliver det, der formår at spille stabilt i begge ender af isen.
“Får Herning gang i målscoringen, bliver det svært, men får vi styr på defensiven, så har vi en rigtig god chance.”
Det er nemlig to meget forskellige hold, der mødes.
Fynboerne endte som grundspillets mest scorende hold, mens Herning til gengæld lukkede næstfærrest mål ind.
Det modsætningsforhold bliver spændende at følge, vurderer Jimmy Bøjgaard.
“De to hold er hinandens fuldstændige modsætninger. Herning er eksperter i at vinde 2-1, og Odense kan nærmest ikke spille en hockeykamp, uden at der bliver scoret 10-12 mål, så den helt store nøgle bliver selvfølgelig Odenses offensiv overfor Hernings defensiv.”

Brad Gratton og Bulldogs sluttede som femmer i grundspillet. POLFOTO

Brad Gratton og Bulldogs sluttede som femmer i grundspillet. POLFOTO

Tror ikke på guld

Kan nogen af holdene gå hele vejen, tror du?
“Det har jeg svært ved at se. De er begge outsidere, men top tre ser altså en smule bedre ud,” siger den erfarne sportskommentator, som ikke mener, at Bulldogs' nylige pokaltriumf kan måles med et slutspil:
“Jeg har en fornemmelse af, at de har lettere ved at levere i én kamp end i syv. Holdet har løftet sig på det sidste, men nu skal de bevise, at de kan stå distancen i flere kampe, og jeg vil stille spørgsmålstegn ved, om Tadeas Galansky (målmand, red.) og forsvaret kan gøre det over en længere periode. “

Fysisk dagsorden

Fredagens kamp kan ses i tossekassen klokken 18 på TV 2 SPORT, hvis man da ikke tager turen til det midtjyske for at støtte holdet.
“Den skal ses, fordi den første kamp i sådan en serie er så vigtig. Herning kan simpelthen ikke tåle at tabe første hjemmekamp. Og så har vi altså to nordamerikanske trænere i boksen i Brad Gratton og Mario Simioni, som begge har masser af fysiske spillere på holdet. Jeg er sikker på, at Odense vil forsøge at sætte en fysisk dagsorden og ramme Hernings små folk. For at sige det på godt dansk, så skal der pisses noget territorie af på fredag,” siger Jimmy Bøjgaard.
Søndag aften spilles Bulldogs' første hjemmekamp.
“Vi er klar og går på isen for at vinde”, slår Brad Gratton fast.

Publiceret 03 March 2016 16:00