“Butikken er allerede blevet godt modtaget. Det er dejligt,” siger Tina Prytz-Madsen, der her står med garnnøgler med refleks-effekt. Foto: P. F. Autzen

“Butikken er allerede blevet godt modtaget. Det er dejligt,” siger Tina Prytz-Madsen, der her står med garnnøgler med refleks-effekt. Foto: P. F. Autzen

Ny garn-butik:

Jeg har strikket hele mit liv

Tina Prytz-Madsen har etableret sin drømmebutik i Fredericia

Af
Peter Friis Autzen

“Jeg strikkede meget tidligt. Jeg kan ikke huske præcist, hvornår jeg begyndte. Men jeg strikkede, før jeg kunne cykle,” siger Tina Prytz-Madsen.
Hun strikker stadig. Og nu kan hun også hjælpe andre med at strikke. For hun har åbnet sin egen garnbutik.
“Faktisk åbnede jeg som netbutik, HusetHansen.dk, allerede for nogle måneder siden. Men rigtig mange kunder kom forbi for at studere garnet. Og hver gang sprang min hund op ad dem. Så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne åbne en fysisk butik,” siger hun med et bredt smil.
Butikken ligger i den gule hjørneejendom på Jyllandsgade 68. Lige overfor Trinitatis Kirke.
Lokalerne er tætpakket med strikkeudstyr, bøger, pinde og garn i alskens smukke farver. Garnet er lagt i special-hylder og grupperet efter type og farve. Det er som at være omringet af regnbuer.
“Jeg har ikke et egentligt farvesystem, men placerer bare garnet, som jeg synes det ser bedst ud,” siger Tina.
Garn-reolerne gør, at lyden i lokalerne er behagelig, og man får lyst til at røre ved alle de bløde garnnøgler.
“Jeg har silke, bomuld, uld, strømpe-garn og meget andet,” siger Tina og remser en række specialbetegnelser op.
“Jeg har Kauni, som er estisk uldgarn. Jeg har også islandsk uld. Jeg har garn med refleks-effekt. Og garn med mælke-fibre,” siger hun.

Går solo

Garnbutikken er Tinas hjertebarn. Men den er også løsningen på en konkret udfordring.
“Fredericia er måske ikke den letteste by at få job i. Så jeg besluttede at skabe mit eget job. Så skal jeg heller ikke bruge tid på at skændes med chefen,” siger hun med et smittende grin.
Butikken holder åbent på hverdage fra 10-17:30 og om lørdagen fra 10-13. I første omgang med Tina som den eneste ansatte.
“Så jeg lægger mange timer i det. Men at strikke er jo min hobby. Så meget, at jeg endda også drømmer om at strikke, når jeg sover. Så jeg har ingen problemer med at bruge mange timer her,” siger hun.

Publiceret 03 March 2016 07:00