Thomas Hegner og hans kollega Søren er klar til at sælge Akva Waterbeds - allerede gerne i weekenden, hvor Søvn & Miljø inviterer til åbent hus.

Thomas Hegner og hans kollega Søren er klar til at sælge Akva Waterbeds - allerede gerne i weekenden, hvor Søvn & Miljø inviterer til åbent hus.

Tilbage til 80'erne:

Ny bølge skyller indover Søvn & Miljø

Søvn & Miljø har med vandsenge fået et 80’er hit i sortimentet

Af
Louise Ritter

I 80'erne gik bølgerne højt i mange danske soveværelser - det skvulpede i hvert fald gevaldigt under lagerne, for dengang skyllede en bølge af vandsenge indover landet. Den tog sin start i USA, hvorfra danske Lars Brunsø i starten af 80'erne importerede de første vandsenge til Danmark. De viste sig hurtigt at være af dårlig kvalitet, og det blev starten på Lars Brunsøs forretningseventyr med Akva Waterbeds.

Under det varemærke sælges kvalitetsvandsenge fremstillet på fabrikken i Ry, og nu fås de også i Esbjerg!

Det er Søvn & Miljø på Østre Gjesingvej, der har fået vandfyldte madrasser i sortimentet. I 2012 steg antallet af solgte vandsenge for første gang i mange år i Danmark, men der er alligevel stadig langt mellem dem. Akva Waterbeds omsætter årligt for langt over 30 millioner kroner, men 95 procent af salget sker udenfor landets grænser med Tyskland og Schweiz som de største aftagere.

Lokalavisen Esbjerg besøger Søvn & Miljø samtidig som Akva Waterbeds salgschef, Christian Bank er på besøg for at klæde forretningens personale på til at sælge de eksklusive senge, og han erkender omgående, at vandseng og fordom går hånd i hånd.

“Vandsenge peekede vildt i Danmark i 80'erne, men problemet var, at alt for mange solgte alt for dårlig kvalitet, og mange senge blev monteret forkert, fordi de blev solgt så billigt, at folk selv skulle fylde dem. Det gav masser af uheldige oplevelser,” forklarer Christian Bank, der af samme grund heller ikke håber, at vandsenge for alvor bliver tæt på allemandseje igen.

“Det vil nærmest være det værste, der kan ske for et firma som vores, der sælger høj kvalitet, for så kan man lige pludselig også købe billige vandsenge i Bilka i dårlig kvalitet, og så ødelægges markedet helt,” siger Christian Bank, der naturligvis selv sover på en Akva Waterbed med både massage og individuel indstillet temperatur i madrassen, så man hverken fryser eller det modsatte - alt sammen indstillet af den montør, der altid følger og som selvfølgelig også fylder vand på madrassen i en mængde tilpasset sengens ejers vægt.

Publiceret 03 March 2016 12:00