Det synlige bevis på titlen som årets forening.

Det synlige bevis på titlen som årets forening.

Årets mestre var samlet på ét sted

Kulturen og sportens venner var torsdag aften samlet i Ølgod Hallerne

Af
Kim Schou

Kåringen af Årets Mestre 2015 fandt sted torsdag aften i Ølgod Hallerne.
300 personer i alle aldre mødte derfor frem, forventningsfulde over at skulle hyldes ved Idrætsrådets arrangement. I år var både de idrætslige samt de kulturelle mestre tilstede for at blive fejret.
Derudover blev Årets Forening 2015 som noget nyt også kåret.
Borgmester Erik Buhl mindede alle om, at de var en del af en større succes.
Tre super gode og meget forskellige foreninger var nomineret til Årets Forening 2015. Varde BMX Klub fik prisen som Årets Forening 2015.
Med prisen følger en belønning på 5.000 kr., som blev overrakt af borgmester Erik Buhl og udvalgsformand Lisbet Rosendahl.

Varde BMX Klub

Varde BMX Klub er også en klub der igennem de sidste år har mærket en rivende udvikling medlemsmæssigt.
De er gået fra at være 20-25 medlemmer til at være ca. 70 medlemmer i foreningen. Det takket være en god portion gå-på mod og et udviklingsforløb i foreningen, som har lagt en seriøs plan for foreningens udvikling igennem de næste år. Her er der mål for alle aldersgrupper, bredde som elite, piger som drenge. Foreningen er nemlig en klub hvor der er plads til både store og små, til drenge og til piger, til de erfarne og til de nye, til mestrene og til dem der bare vil hygge sig.
Der er stor respekt omkring foreningen som helt utroligt har kunnet løfte en meget flot afvikling af Nordisk Mesterskab i sommeren 2014 og som har betydet DMU's tildeling af værtskabet for DM i den kommende sommer.
Der er mange frivillige kræfter i foreningen, og i indstillinger lyder det: ”Med støtte fra en række sponsorer og en flot forældreindsats har foreningen fået overdækket et område på gaten samt etableret en lille ”strider-bane”. Dette har kun kunnet lade sig gøre på grund af et utrolig godt samarbejde og sammenhold i forældregruppen og i klubbens ledelse”.
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Varde BMX Klub er en klub, som nyder stor respekt for det arbejde, der lægges for dagen for såvel bredden som eliten, og de store opgaver som bliver løst i klubben. Dette har medført at klubben i foråret 2015 blev kåret af DMU som Årets BMX Klub i 2014.
Foreningen har desuden igennem de sidste mange år fostret både jyske, danske og nordiske mesterskaber samt en lang række flotte sekundære placeringer og er i den grad med til at sætte Varde Kommune på landkortet.
Det var en komité bestående af repræsentanter fra de fire råd samt politikere fra Udvalget for Kultur og Fritid, der gennemgik de indkomne indstillinger til Foreningsprisen 2015, og fandt de tre foreninger, som var nomineret til prisen.
Udover Varde BMX Klub, var Alslev Skytteforening og Outrup GUB nomineret.
Årets Idrætspris gik til Varde Cykelklub.

Årets mestre blev hyldet i Ølgod Hallerne.

Årets mestre blev hyldet i Ølgod Hallerne.

Publiceret 09 March 2016 12:00