7-kanten og syriske flygtninge opfører teater

Et spændende samarbjede mellem 7-kanten, syriske flygtninge og Varde Kommune fører til teater på lørdag

Lørdag d. 12 marts kl 10.30 vil en gruppe unge syriske flygtninge, i alt 15 mænd og kvinder i alderen 18-28 år, der har mødt hinanden på sprogskolen i Varde, give en appetitvækker på et stykke, de selv har skrevet. Dette sker i forbindelse med ’Nytænk Integrationsdagen’ i Helle Hallen. Forestillingen i sin helhed opføres på Smedeværkstedet til august, og foregår med arabisk tale, der oversættes til dansk undervejs i fortællingen.
Fajar Slou, der er uddannet skuespiller, og har medvirket i teateropsætninger og tvserier i Syrien, har skrevet stykket. Fajar henvendte sig via jobformidlingen til 7-kanten, hvor Tatjana, PR-Chef i 7-kanten tog tetén, og er i gang med forsøget på integration via teater.
”Teater kan rigtig mange ting, og naturligvis kan dramatik og indlæring løse op for problematikker, vi ikke på anden måde kan få ud af kroppen eller sagt i hverdagen”. Gruppen har øvet hver weekend i flere måneder, og det giver dem styrke, sammenhold og et muntert aspekt i tilværelsen, siger PR-chefen.
Teaterstykket er skrevet og instrueret af skuespiller Fajer Slou, der har oplevet krigen på tæt hold og også været i fængsel. Stykket er i begyndelsen muntert, men slutteligt udfolder det sig dramatisk, og ender tragisk – et møde med en officer får katastrofale følger.
En ond drøm. Et mareridt, der ingen ende vil tage. Vandet pisker op mod den lille båd. Det kæmpe hav omslutter båden, alt bliver mørkt. Manden står alene tilbage. Han har mistet sin kærlighed – sin kone og deres lille datter. Alt er tabt. De kommer aldrig mere tilbage til deres hjem, og hvor skal de nu tage hen? Intet hjem, intet land at vende tilbage til. Krigen har ødelagt alt og efterladt store ar…
Teaterstykket skildrer krigen i Syrien. Publikum vil opleve en mands kamp for retfærdighed samt håbet om et bedre liv. Håbet skildres gennem nyhedsoplæsere og journalister, der beretter om krigen i Syrien.
Vi får et indblik i de forskellige problemstillinger og frygtelig hændelser krig medfører, og inviteres ind i hovedpersonens sjæleliv, hvor ønsker, håb og drømme er svære at skille fra virkeligheden – for hvad er efterhånden virkelighed?
Forestillingen opføres i Helle Hallen.
 
 
 

Publiceret 09 March 2016 13:15