Masser af frisk luft og snak er tilbuddet i det nye projekt.

Masser af frisk luft og snak er tilbuddet i det nye projekt.

Kræftramte mænd skal ud at træne i skoven

Nyt tilbud åbner for masser af frisk luft og snak

Med inspiration fra Silkeborg tilbyder Kolding Kommune fra april kræftramte mænd et nyt og spændende forløb med fokus på træning, samvær og frisk luft.
Mænd, der er eller har været ramt af kræft, har brug for træning og snak, men ikke nødvendigvis gennem de traditionelle tilbud. Det viser erfaringer fra Sundhedscentret. Derfor har Kolding Kommune sat gang i et nyt og spændende tilbud. Fra april kan de første mænd derfor snøre skoene og tage en tur i skoven. Her skal de ud at kløve brænde til bålkaffe og vedligeholde mindre sti- og skovområder for at få pulsen op og ikke mindst møde andre mænd i samme situation. Projektet hedder Naturkræfter i Kolding og bygger på gode erfaringer fra et lignende projekt i Silkeborg.
Mændene bliver undervejs fulgt af en ergoterapeut, som er ansvarlig for træningen og kan hjælpe, så alle får mest ud af forløbet, der strækker sig over tre måneder. Derudover vil en gruppe af frivillige mænd også deltage i forløbet. De skal give en hjælpende hånd, hvor de kan. Det kan være praktiske opgaver med at tænde et bål, sørge for den gode stemning på holdet eller bare lytte, når mændene, som står i en ny livssituation, har brug for at vende store og små spørgsmål.
“En vigtig del af projektet er ikke bare, at mændene får dyrket motion, men også får lyst til at komme ud og nyde livet med eller efter kræften,” fortæller projektleder Lise Rolsted Ottosen.

Søger frivillige

Første hold af Naturkræfter i Kolding begynder til april, og flere mænd har allerede på forhånd vist interesse for projektet.
Derfor leder kommunen nu efter frivillige, som har lyst til at tænde bål, være udendørs og blive en del af et fællesskab, hvor livets store og små spørgsmål vendes. Har man lyst til at være med, kræver det, at man kan bruge et par formiddage om måneden. En ergoterapeut vil fungere som leder og være ansvarlig for træningen, skovarbejdet og sørge for et sted, hvor der er plads til alle.
Find mere information på www.kolding.dk/naturkraefter.

Publiceret 09 March 2016 18:00