Søskendeparret Sine og Maria Welander Hansen har netop vundet DM i catering.

Søskendeparret Sine og Maria Welander Hansen har netop vundet DM i catering.

Søskende vinder DM i catering

Sine og Maria høstede guld til DM for cater-elever

Går det ind imellem lidt for sløvt med serveringen i arbejdskantinen, og kunne du godt tænke dig, at der blev gjort lidt ekstra ud af anretningen? Så skulle du måske søge et par gode råd hos Sine Welander Hansen og hendes søster Maria Welander Hansen.
De har i går vundet DM for cater-elever i forbindelse med Nordens største hotel- og restaurantmesse Foodexpo i Herning.   
"Jeg er helt målløs, og jeg kan slet ikke fatte, at vi har vundet," siger Sine Welander Hansen, der i dag går rundt med sin guldmedalje om halsen i kantinen på erhvervsskolen Kold College i Odense, hvor hun er i lære som cater.
Sammen med sin søster, Maria Welander Hansen, der er i lære på restaurant Under Uret i Svendborg, blev de to søskende blandt andet bedømt på et temabord, hvor de havde anrettet tallerkner ved hjælp af hovedelementerne skaldyr, rødfisk, kalvespidsbryst, hakket kalv og flæsk.
Samtidig viste de to piger, at de havde styr på både anretning og fagudtryk.
"Jeg kan godt lide at gøre det til en udfordring at rette an på en kreativ og spændende måde," siger Sine Welander Hansen, der gennem sin læretid på Kold College har øvet sig flittigt i at anrette maden på den mest indbydende måde.

Stolt kantineleder

Præcis dén indstilling til caterfaget har man da også bidt mærke i kantinen på Kold College.
"Sine er en idemager af rang," siger Ulla Ellekær Rasmussen, kantineleder, Kold College.
Her har man fulgt søskendeparrets deltagelse i DM-konkurrencen tæt, og Ulla Ellekær Rasmussen lægger ikke skjul på, at sejren har vakt jubel langt ind i skolekøkkenet, der er fælles kantine for de omkring 1.000 elever på Kold College.
"Som læreplads er det jo vores opgave at lære Sine op i alt det, som en cater skal kunne. Så når hun og hendes søster henter en guldmedalje, så bliver vi selvfølgelig stolte – både på hendes og vores vegne."  
Sine Welander Hansen og Maria Welander Hansen fik både medaljer om halsen, vandrepokal, rejsegavekort, vaser fra Georg Jensen og diplom for deres bedrift. Men fremfor alt fik de en tro på, at de sammen kan udrette flere store ting i fremtiden.
"Om nogle år håber vi at kunne åbne vores helt eget cateringfirma sammen," siger Sine Welander Hansen.

Publiceret 09 March 2016 11:15