Der er ikke mange regler i MMA, men der er nogle få. Man må eksempelvis ikke give skaller, gå efter skridtet eller hive i hår.

Der er ikke mange regler i MMA, men der er nogle få. Man må eksempelvis ikke give skaller, gå efter skridtet eller hive i hår.

MMA-arrangør om 'sidste mindre event':

Der bliver smæk for skillingen

Lørdag løber et stort Mixed Martial Arts-arrangement af stablen

Der er i den grad øretæver i luften, når Odense Kaserne Hal lørdag byder indenfor til MMA Fight NIGHT.
Hele 16 Mixed Martial Arts-kampe er på programmet, og der er næsten udsolgt, fortæller arrangøren til Lokalavisen Odense.
“Hallen bliver propfyldt med 400 kampsportsglade mennesker,” siger Claus Larsen, formand for Fighter Center Odense og Dansk MMA Forbund.
Han afslører samtidig, at der er noget endnu større på vej.
“Det her arrangement er nok det sidste 'mindre' event, for vi har planer om at bygge det op til et rigtig stort show til oktober, hvis alt går vel.”
Hvilken størrelsesorden, der bliver tale om, kan han ikke afsløre endnu, men Odense kan gå hen at blive et 'MMA-fyrtårn', lyder det lidt kryptisk.

Stor interesse

Grunden til, at konceptet står for en gevaldig udvidelse, er, at MMA er steget markant i popularitet de seneste år, hvor amerikanske UFC har bygget sporten op til en gigantisk kommerciel succes.
“Der har været rigtig stor interesse for det her event. Flere millioner mennesker ser UFC, og det smitter af her i Danmark. Det er helt vildt, og vi kan også mærke det på medlemstallet i Fighter Center Odense.”
“Det siger ret meget, at TV 3 SPORT eksempelvis forleden valgte at vise UFC på TV 3 SPORT1, mens VM i boksning blev henvist til den mindre TV 3 SPORT2,” siger han.
Den stigende interesse har også betydet, at det ikke længere er så svært at finde støtte til arrangementerne.
“Førhen var der ingen, der ville røre ved os i forhold til sponsorater, men nu vil alle være med, og vi kan nærmest vælge og vrage,” jubler Claus Larsen, som har sat 14 amatørkampe og to professionelle kampe på 'fightcardet'.
Hele 11 odenseanske amatørkæmpere fra Fighter Center Odense træder ind i det ottekantede bur, hvor de skal forsøge at slå, sparke og bryde sig til sejr.
“Der bliver virkelig smæk for skillingen den dag. Der bliver fuld power på, og der er ikke sparet på noget,” bebuder arrangøren.

Publiceret 09 March 2016 16:00