Mark Mikkelsen er en ung driftig mand. 25 år pog nu åbner han sin anden café i Esbjerg. Mark regner med, at han skal bruge i omegnene af fire-fem voksne ansatte samt 15 ungarbejdere i caféen på Torvet.

Mark Mikkelsen er en ung driftig mand. 25 år pog nu åbner han sin anden café i Esbjerg. Mark regner med, at han skal bruge i omegnene af fire-fem voksne ansatte samt 15 ungarbejdere i caféen på Torvet.

Ny café på Torvet:

Guldægget rykker ind i den gamle Buksetrolden

Mark Mikkelsen åbner i maj sin anden Café Guldægget. Denne gang på Torvet

Af
Rune Weitling

Der ligger et Guldæg for enden af Kongensgade, og fra begyndelsen af maj måned vil der også ligge et Guldæg på Torvet i Esbjerg.

“Vi synes simpelthen, at lokalerne passede så meget til os, at vi slog til,” smiler Mark Mikkelsen, der allerede har sat håndværkere og andet godtfolk i sving med at gøre den gamle Buksetrolden klar, for det er nemlig her, at Guldægget snart rykker ind.

“Men det er vigtigt at sige, at Guldægget i Kongensgade ikke lukker. Det her er ingen erstatning for caféen i Kongensgade, og den kører videre, som den hele tiden har gjort, men nu er der 'bare' to Café Guldægget i Esbjerg,” siger Mark Mikkelsen, der i den nye forretning får eget bageri, ligesom der vil være gårdhave med plads til 30 gæster, mens selve caféen - der også vil få særligt loungeområde - har plads til 75 gæster.

“Derudover kommer cirka 40 siddepladser på Torvet i udesæsonen,” siger Mark Mikkelsen, der med eget bageri på Torvet også cutter forbindelsen til Guldbageren i Nørregade, som forældrene driver:

“Nu får vi vores helt egen brødlinje, ligesom kager og kaffe også er vores helt egen,” fortæller den 25-årige caféejer, der har besøgt gode venner i både Aarhus og København for at få lidt inspiration til den nye café i hjertet af Esbjerg.

“Det har blandt andet resulteret i, at der kommer toast på menuen på Torvet. Men det bliver altså en helt særlig slags, for toasteren har microbølger indvendigt, men toaster udvendigt. Det er så lækkert,” siger Mark og forklarer, at der allerede er en sand toast-trend i gang i de større byer.

Ydermere vil caféen på Torvet servere tre slags rødvin og tre slags hvidvin, ligesom der naturligvis også her vil være mulighed for at bestille kaffe og andet ud af huset. Åbningstiderne vil være fra klokken 10.00-21-00 alle ugens dage, og Mark Mikkelsen glæder sig til at komme i gang:
"Selvfølgelig er der noget at se til med to caféer, men jeg er sikker på, at det kan gå. Vi snakker altid om, at der mangler storbyliv i Esbjerg, og det synes jeg også selv nogle gange. Derfor vil jeg også gerne bidrage til, at der kommer mere af det, men jeg kan naturligvis ikke gøre det selv," griner Mark, der håber, at folk også vil bakke op om den nye Café Guldægget.

Facaden på den nye Café Guldægget, der åbner i begyndelsen af maj i Buksetroldens gamle lokaler.

Facaden på den nye Café Guldægget, der åbner i begyndelsen af maj i Buksetroldens gamle lokaler.

Publiceret 09 March 2016 09:30