“Ungdommens Hus nedbryder fordomme. Det er et fedt sted,” siger socialrådgiver Gizem Canik.

“Ungdommens Hus nedbryder fordomme. Det er et fedt sted,” siger socialrådgiver Gizem Canik.

Tidligere bruger:

Ungdommens Hus betød alt for mig

Socialrådgiver Gizem Canik fandt en del af sin identitet på Ungdommens Hus

Af
Peter Friis Autzen

“Ungdommens Hus betød alt for mig. Det var min hverdag. Det var mit sted. Det var vores sted. Det var et fællesskab,” siger 24-årige Gizem Canik fra Fredericia.
Op gennem sin tidlige ungdom var hun ihærdig bruger af Ungdommens Hus.
“Jeg startede i huset, da jeg var 15 år. I begyndelsen var det for musikkens skyld: Vi spillede rap og hiphop og benyttede os af husets lokaler og studier,” siger hun.
Men siden fik huset større betydning, så det ikke “kun” var et sted at dyrke musik.
“Hvis min generation ikke havde haft Ungdommens Hus at hænge ud på - hvor pokker skulle vi så hænge ud? På gaden? Og hvad skulle der så ske?,” siger hun.
Læs også: Ungdommens Hus fylder 15 år
Gizem er ikke bleg for at give Ungdommens Hus en stor del af æren for hendes udvikling.
“Huset har haft kæmpe indflydelse på mig. Jeg gik på handelsgymnasiet, men oplevede i huset en mangfoldighed uden lige. Huset rummer mange forskellige mennesker og subkulturer. Jeg var for eksempel hiphopper, men mødte også folk fra punk- og hardcore-miljøet,” siger hun.
“At mødes på tværs af kulturer og typer nedbryder og forebygger fordomme,” tilføjer hun.
Siden sine år på Ungdommens Hus har Gizem Canik uddannet sig til socialrådgiver og arbejder i dag i Sønder- Korskærparkernes områdesekretariat.
“Jeg var ikke blevet socialrådgiver, hvis ikke det var for Ungdommens Hus. Huset har haft en kæmpe indflydelse på mig. Det er et rigtigt fedt sted, som byens unge skulle tage at gøre brug af,” siger hun.


Lørdag den 12. marts fejrer Ungdommens Hus sin 15 års fødselsdag.

Fra klokken 14-16:30 er der reception med vådt, tørt og sødt. To orkestre underholder: Orcas og Dør Nr. 13.

Fra klokken 18:30-01:00 er der gallafest. Jakkesæt, gallakjole eller tilsvarende er obligatorisk. “Så find dit stiveste pus frem fra skabet, tag din partner i hånden, eller en anden du kender, og kom ned og drik en hel masse bajere og dans din krop i smadder,” skriver arrangørerne på facebook.

Ved gallafesten spiller det københavnske band, Myreskær og Velvet Volume fra Aarhus. Også Lifesick og Brutal Bækkenløsning fra Fredericia spiller.

Publiceret 09 March 2016 06:00