162 nye cykelparkeringspladser i centrum

Nu bliver det endnu lettere at komme af med cyklen i midten af Esbjerg

Det bliver nemmere at parkere cyklen på centrale steder ved nogle af de mest populære steder i byen , når Esbjerg Kommune føjer 162 nye cykel p-pladser til centrale steder i Esbjerg. 108 nye cykel p-pladser er fornyligt etableret med renoveringen af busterminalen ved Banegården.
Torvet, Byparken, Blue Water Arena, Museumspladsen og Norgesgade kan se frem til en opgradering af cykelparkeringen. Samtidig skal der tænkes i helt nye løsninger, som ikke er set før i kommunen.
"Med 270 nye cykel p-pladser opgraderer vi massivt, og det er et vigtigt led i målsætningen om at give cyklisterne bedre vilkår. Det handler ikke blot om cykelstier, men også om at kunne parkere sin cykel et sted, hvor den står centralt og sikkert. Det skal være slut med cykler parkeret tilfældigt i bybilledet," siger formand for Teknik & Byggeudvalget Anders Kronborg i en pressemeddelelse.
Mens der for eksempel på Torvet og ved Blue Water Arena etableres løsninger, som ligner eksisterende cykelstativer i området, kommer der også nye, innovative løsninger til. Der er tilfældet ved Museumspladsen i Nørregade, hvor planerne går på hærværkssikrede cykelbokse, som beskytter og afskærmer cyklerne helt.
"Nogle cykler repræsenterer så høj en værdi i dag, at ejerne gerne vil passe ekstra godt på deres cykler. Det behov tilgodeser vi nu, når vi laver individuelle bokse, hvor cykler kan stå aflåst. En service man skal betale for. Vi skal nu i gang med at undersøge mulighederne for, hvordan løsningen kan stykkes sammen," siger Anders Kronborg.
De 270 nye cykelparkeringspladser løber samlet op i 1,8 mio. kroner. Esbjerg Kommune putter 1,1 mio. kroner i projektet, mens 740.000 kroner kommer fra Trafikstyrelsens pulje til supercykelstier og cykelparkering.
 

Publiceret 10 March 2016 08:30