Spaden var i dagens anledning skiftet ud med en mere avanceret gravemaskine.

Spaden var i dagens anledning skiftet ud med en mere avanceret gravemaskine.

Byggeriet Strandengen er skudt i gang

Det var ikke sparet på midlerne, da jorden blev brudt og byggeriet på Strandengen nu officielt kan gå i gang

Af
Af Katrine Thorlund

Byggeri Søndre havn, der ganske snart skal huse de nye ejere af lejlighederne på Strandengen. Forventningsfulde så fremtidige beboere og andre nysgerrige til, da borgmester Flemming Christensen steg ind i gravemaskinen og gravede det første hul på byggepladsen.
Sidste år åbnede den nye og brede Søndre strand, der er en del af en større samlet plan for Søndre Havns bykvarterer, Strandengen og den kommende strandpromenade. Strandengen er det første store boligprojekt på havnen, som nu er skudt i gang.
"For 22 år siden dannede man et fremtidsværksted, der skulle se på byudvikling i Køge med friske øjne. Vi har 16km kyststrækning, men vi har stort set ingen boliger med havudsigt. Langs kysten ligger der i stedet industri og rensningsanlæg. Udvikling tager tid, men i dag kan vi se synlige tegn på, at vi går fra ord til handling," forklarer borgmester Flemming Christensen.
Køges udvikling er ikke til at tage fejl af med den nye togstrækning, super sygehuset og det nye stationsområde. Men det slutter ikke her, og Køges borgere kan se frem til endnu flere spændende byggeprojekter i fremtiden.
"Vi har netop siddet i økonomiudvalget og godkendt salg af grunde. Især folk fra Storkøbenhavn viser interesse for byen, og de nye tilflyttere fra hovedstaden kan da ligeså godt hjælpe med at betale festen," siger Flemming Christensen.
Hvis man ønsker at rykke tættere på vandet og nyde den korte afstand til midtbyen, så skal man skynde sig. Strandengen rummer 43 ejerlejligheder, og der er kun seks tilbage.
De nye ejere blev ønsket tillykke med deres fremtidige bolig af både borgmester Flemming Christensen, Arkitektgruppens udviklingsdirektør Tony Christrup og Køge Kysts projektdirektør Jes Møller med forsikring om, at de ikke ville komme til at fortryde det.
Strandengen skal efter planen stå klar til april 2017.

Borgmester Flemming Christensen ønskede de nye beboere tillykke.

Borgmester Flemming Christensen ønskede de nye beboere tillykke.

Publiceret 10 March 2016 09:00