Viktor-Emil er født og opvokset i Fredericia. Han studerer på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Foto fra værket

Viktor-Emil er født og opvokset i Fredericia. Han studerer på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Foto fra værket

Fornem pris til lokal kunstner

Fredericianske Viktor-Emil Dupont Billund fik en hovedpris ved udstilling i København

Kunst Viktor-Emil Dupont Billund fra Fredericia modtog med videoværket ”Regenerated national narrative” den ene af tre hovedpriser i Open Call-udstillingen ved Fokus kunstfilm festival i København.
Kunsthallen modtog 250 video-værker fra 34 forskellige lande og udvalgte heraf 30 værker til festivalens Open Call-udstilling.
Læs også: Se Fredericia gennem kameraets linse
Juryen skrev om Viktor-Emils værk: “Et hvidt stykke stof hænger lydløst og elegant i luften. Omkring det naturen: græsser og buske i gule og grønne farver. Vi studerer et kunstigt hvidt objekt spændt op i et stykke natur. Billedet er kornet - elektronisk sitrende - og der er tilført tid. Kameraet bevæger sig graciøst hen over objektet, og undervejs åbenbares foldninger og nye perspektiver, og tankerne sendes i retning af antikkens hvide marmor og landskaber af diagonaler, lys og skygge. Den manglende lyd forstærker sansningen af billedet og bevægelsen. Billedet som materiale og tekstur melder sig. Er det civilisationens frie fald? Et hvidt marmorlandskab af foldninger og lys? Eller en kleenex fastfrosset i luften en tilfældig sommerdag? Måske. Værket ægger os ved sin sanselighed og sin blotte visuelle konstruktion. Det gør sig fri af tiden og giver os lov til at rejse ind i vores egen erindring. Tak til Viktor Emil Dupont Billund, der sender oplevelsen i fri flugt.” (Forkortet af redaktionen)

Publiceret 10 March 2016 10:15