Ifølge en advokatundersøgelse er Odins Bro opført i strid med loven.

Ifølge en advokatundersøgelse er Odins Bro opført i strid med loven.

Forvaltning kulegraver byggerier

En gennemgang skal vise, om flere byggerier er i strid med loven

Af
Daniel Rasmussen

By- og Kulturforvaltningen er i gang med at undersøge alle større vejanlæg i kommunen de sidste mange år. Det sker efter, at en ekstern advokatundersøgelse har vist, at en række større vejanlæg er i strid med loven, fordi der ikke er udarbejdet lokalplaner.
Ifølge undersøgelsen er Odins Bro og forlængelsen af Munkebjergvej blandt de projekter, som er i strid med loven, fordi der ikke er lavet en lokalplan. Da der ikke har været en lokalplan i høring, har borgerne ikke haft mulighed for at give deres besyv med ved at indsende høringssvar, og det er altså i strid med loven.
By- og Kulturrådmand Jane Jegind er ærgerlig over sagen.
“Det er selvsagt langt fra i orden. Da jeg tiltrådte som rådmand i 2014, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle ind og rydde op i en sag af den her karakter. Det kan virke utrolig mærkeligt, at det kan ske, og jeg undrer mig bestemt også. Nu er fejlen heldigvis blevet opdaget, så vi kan få ryddet op og bragt tingene i orden,” siger hun.

Forkert praksis

Administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling beklager, at forvaltningen ikke har levet op til reglerne.
“Det viser sig, at vi har haft en forkert praksis igennem en årrække, hvor der ikke er blevet udarbejdet lokalplaner i forbindelse med større vejanlægsprojekter,” siger Anne Velling.
Hun beklager at fejlen har betydet, at borgerne ikke har haft mulighed for at indsende høringssvar til projektet.
“Jeg har det rigtigt skidt med, at vi har tilsidesat nogle af de demokratiske rettigheder, som borgerne har,” siger hun.

Projekter gennemgås

Forvaltningen går nu i gang med at undersøge, om der er flere større vejanlæg, som er anlagt i strid med loven.
“Nu gennemgår vi alle større vejanlæg, som kommunen har gennemført de sidste år og holder den op imod den viden, vi har nu,” siger Anne Velling.
Forvaltningen vil nu internt gå i gang med at ændre sine procedurer, så fejlene ikke sker igen.
“Det gør vi selvfølgelig med henblik på at genoprette omverdenens tillid til forvaltningen. Man skal kunne regne med, at det kommunen laver, det er i orden,” siger Anne Velling.
Hun tør ikke komme med et bud på, hvornår undersøgelserne er færdige, da det er uklart, hvornår den ulovlige praksis opstod. Anne Velling tilføjer dog, at forvaltningen løbende vil holde By- og Kulturudvalget orienteret.

Publiceret 10 March 2016 08:00