Der er stadig meget at lave i de 250 kvadratmeter i Skt. Knuds Kirkestræde 2A, før Jens og Tine Neumann åbner Papas Papbar. Foto: Jens Christian Bachmann

Der er stadig meget at lave i de 250 kvadratmeter i Skt. Knuds Kirkestræde 2A, før Jens og Tine Neumann åbner Papas Papbar. Foto: Jens Christian Bachmann

Her kommer Odenses nye brætspilscafé til at ligge

Ungt ægtepar åbner Papas Papbar i Skt. Knuds Kirkestræde 2A

Af
Jens Christian Bachmann

Der er indtil videre brunt papir i vinduerne, men i slutningen af april åbner Jens og Tine Bernth Neumann Odenses første café for yndere af brætspil af alle slags.
Det er i Skt. Knuds Kirkestræde 2A, at ægteparret er i gang med at indrette Papas Papbar, som stedet kommer til at hedde.
Her har de og senere spillerne 250 kvadratmeter at boltre sig på, og det på alle ugens dage minus mandag.
Det bliver Jens, der kommer til at bestyre cafeen i det daglige, mens fruen passer regnskaberne - hun er tiltænkt en rolle som 'administrativ ørn', som gemalen udtrykker det.
“Jeg har spillet brætspil i fire år og er helt vild med det. Hvad jeg bedst kan li'? Det er svært at sige, for der er så mange genrer og undergenrer, som hver især har deres styrke - der er lange, komplekse spil, korte og lettere - og alt derimellem,” siger Jens Bernth Neumann, der har op imod 200 brætspil derhjemme og synes bedst om 'Resistance'.
“Det er et socialt spil, hvor spillerne har skjulte identiteter, og hvor det blandt andet gælder om at afsløre de andre,” forklarer han.

Spil er bedre ’in real life’

Brætspilscafeer er de senere år skudt op i landets større byer, og det skyldes logisk set, at der er kunder til dem. Hr. og fru Bernth Neumann regner med, at Odense ikke er meget anderledes.
“Når brætspil gennem årene er blevet mere og mere populære, skyldes det i mine øjne, at spillerne godt vil være sammen om at spille. Man kan jo lige så godt spille på nettet, men det er det sociale element, spillerne vil ha' med, når de sidder ansigt til ansigt med hinanden. Og det er dem, vi åbner Papas Papbar for,” siger Jens Bernth Neumann.
Han og et antal håndværkere er i øjeblikket ved at indrette lokalerne i Skt. Knuds Kirkestræde, hvor der vil være plads til op imod 100 spillere, og de vil kunne vælge mellem hundredvis af spil - fra Ludo og skak til Resistance og Settlers of Catan - når først papbaren har slået dørene op.
Sulte og tørste kommer spillerne ikke til, for også en café får den nye brætspilscafé.

Publiceret 10 March 2016 16:45