Ledige er klar til statsjob

Jobcentre vil opkvalificere ledige til job hos NaturErhvervsstyrelsen

De fire sønderjyske jobcentre er gået sammen om at hjælpe NaturErhvervstyrelsen med at rekruttere kvalificerede arbejdskraft.
Jobcentrene i Sønderborg, Tønder, Aabenraa og Haderslev har lavet to forskellige kursusforløb til de ledige, specifikt rettet mod NaturErhvervstyrelsens behov. Og kurserne er meget populære.
"Kursusforløbene er nærmest overtegnede fra starten. Det er faktisk lidt overvældende. Men også meget positivt, fordi det viser NaturErhvervstyrelsen, hvor mange begejstrede og engagerede ansøgere, der kan komme," siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune, Jan Prokopek Jensen.
De to uddannelsesforløb er udarbejdet i tæt dialog med NaturErhvervstyrelsen og i samarbejde med Business College Syd og Gråsten landbrugsskole. Målet er at opkvalificere primært HK-ere og AC-ere med fokus på service, sagsbehandling og økonomi. Men der er også elementer af landbrugsfaglig viden inde over.
"Det giver jo god mening at gøre potentielle medarbejdere klogere på, hvordan landbruget fungerer, eftersom NaturErhvervstyrelsen ofte servicerer landbruget. Der bliver gjort et virkelig stort stykke arbejde fra jobcentrenes side, og vi er godt på vej til at have sikret en kvalificeret rekrutteringsmasse fra hele området," siger næstformand i arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Petter Astrup.
Hos NaturErhvervstyrelsen er der glæde over indsatsen.
"Det er en rigtig flot og ambitiøs indsats af jobcentrene, som uden tvivl medvirker til, at vi kan få kvalificeret arbejdskraft til vores nye afdeling i Augustenborg, siger enhedschef i NaturErhvervstyrelsen Vibeke Møgelvang og oplyser, at styrelsen i løbet af det kommende år slår nye stillinger op i Sønderjylland.
Det er første gang, de fire jobcentre har så stort et fælles projekt. Hele forløbet koordineres af Jobcenter Sønderborg. I 2016 kører der 10 kursusforløb, hvorigennem 20 personer bliver opkvalificerede ad gangen.

Fakta:
NaturErhvervstyrelsen flytter 392 arbejdspladser til Sønderborg.
I maj 2016 etableres et foreløbigt center på Augustenborg Slot med ca. 75 medarbejdere. 20 nuværende medarbejdere flytter med, og der skal derfor rekrutteres 55 stillinger lokalt.
Hele flytningen ventes gennemført i 2017.

Publiceret 10 March 2016 11:08