De første trafikale udfordringer, som børnene fra Guldager Stationsby møder på deres nye skolevej: Guldagervej skal passeres uden lysregulering, og få meter længere fremme skal de over togskinnerne, hvor der i myldretiden passerer mindst seks tog i timen.

De første trafikale udfordringer, som børnene fra Guldager Stationsby møder på deres nye skolevej: Guldagervej skal passeres uden lysregulering, og få meter længere fremme skal de over togskinnerne, hvor der i myldretiden passerer mindst seks tog i timen.

Fare på færde:

Ny skolevej går via Tarp-rundkørslen

Skolebørn skal krydse både jernbanen og Tarp-rundkørslen

Af
Louise Ritter

Hidtil har børnene i Guldager Stationsby kunnet cykle i skole ad stier, hvor eneste undtagelse var krydsningen af vejen ind til deres eget kvarter, men når byens nye skolebørn fra næste skoleår skal have deres skolegang på Bryndum Skole i Tarp, bliver turen til skole en helt anden af slagsen.
Først skal den stærkt trafikerede Guldagervej krydses tæt på jernbaneoverskæringen, hvor der ingen lysregulering er. Kort efter skal selve overskæringen passeres, inden turen ad cykelsti kommer til rundkørslen i Tarp, som også skal krydses lige over.
For Joan Bødker Harborgs søn Lukas bliver den skolevej en realitet, hvis ikke Lukas i 11. time alligevel får en plads på Auraskolen afdeling Sønderris i stedet for at skulle i skole i Bryndum.
“Jeg tænker særligt på rundkørslen. Den er stor og meget trafikeret. Jeg er bestemt ikke tryg ved, at han skal den vej, og det varer meget længe, før han selv skal det, hvis det ender med Bryndum,” fastslår Joan Bødker Harborg.

En udfordring kan vente

Esbjerg Kommunes skolechef, Henrik Schou, oplyser til Lokalavisen, at skoleforvaltningen ikke har fundet anledning til at betragte den nye skolevej som usikker, men lover, at eventuelle henvendelser fra bekymrede forældre vil føre til, at kommunen sammen med politiet tager ud for at foretage en konkret vurdering af skolevejen.
Findes den usikker vil sagen ende på skrivebordene hos medlemmerne af kommunens Teknik & Byggeudvalg. Det er dem, der fordeler midlerne til blandt andet anlæg af veje og stier. Anders Kronborg (S) sidder i formandsstolen, og han bliver noget overrasket, da Lokalavisen forholder ham oplysningen om, at børn på vej i skole fremover blandt andet skal krydse den stærkt trafikeret rundkørsel i Tarp på en af byens største indfaldsveje.
“Det er helt nyt for mig, at skolebørn skal til at færdes den vej i skole, og jeg vil bestemt medgive, at netop den strækning er en af dem, hvor man som cyklist skal være ekstra varsom. Væsentligt er det også, at trafikken i rundkørslen, som jo i forvejen er ganske massiv særligt om morgenen, jo ikke just bliver mindre, når der også åbner en dagligvarebutik i rundkørslen,” siger Anders Kronborg, formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.
Han forudser, at kommunen meget vel kan stå overfor en udfordring, hvis forældre retter en konkret henvendelse med spørgsmål til skolevejens sikkerhed.
“Det mest optimale vil selvfølgelig være en underføring under rundkørslen, men det er alt for tidligt at sige noget mere om. Sagen er som sagt helt ny for mig,” lyder det fra den noget overrasket udvalgsformand.

Publiceret 10 March 2016 12:00