Arkivfoto.

Arkivfoto.

DEBAT Konservative:

Væk med alle ejendomsskatter

Et nyt forslag fra Det Konservative Folkeparti på Christiansborg kan også få stor betydning for boligejerne i Skanderborg Kommune.
Partiet har nemlig fremlagt en fuldt finansieret plan for at afskaffe alle boligskatter, og det vækker glæde hos de lokale konservative i Skanderborg, der bakker fuldt op om forslaget.
Vi er helt enige med Søren Pape, og vi mener helt grundlæggende ikke, at man skal betale skat for at bo i et hus, man allerede har købt. Det svarer til at betale skat af sin løn to gange, og det er ganske enkelt ikke fair.
Partiet foreslår, at man fjerner begge ejendomsskatter – grundskyld, der betales til kommunen, og ejendomsværdiskat, der betales over skatten – så danskerne ikke længere beskattes af at bo i hus eller lejlighed.
For at finansiere afskaffelsen fjernes rentefradraget, og der indføres i stedet en skat på det overskud, man eventuelt får, når man sælger sin ejendom og forlader ejendomsmarkedet. Man beskattes kort sagt først, når og hvis der er en noget at beskatte. Et system, som er kendt fra blandt andet Sverige.
Det her betyder, at Det Konservative Folkeparti for alvor markerer sig som det parti, der vil have gjort op med de alt for høje boligskatter, som danskerne betaler. Det kommer også til at have stor positiv effekt her i Skanderborg Kommune, og derfor håber vi selvfølgelig, at Søren Pape kan samle flertal for forslaget.
Skattepolitik er værdipolitik for os. Vi vil ikke sænke skatterne, så nogen kan blive rigere. Det handler om, at danskerne i højere grad skal kunne bestemme over deres egne penge.”
Man kan læse hele Det Konservative Folkepartis forslag til et nyt ejendomsbeskatningssystem på konservative.dk.

Publiceret 14 March 2016 13:00