Christian Rokatis ser frem til at komme i ringen.

Christian Rokatis ser frem til at komme i ringen.

Høj af energi

To unge medlemmer af Extreme Muay Thai har fundet fokus gennem deres træning, og udnytter nu energien positivt

Af
Af Katrine Thorlund

Kasper Andreasen på 21 år og Christian Rokatis på 19 år kommer begge fra miljøer, hvor styrketræning handler om store muskler, og træningscenteret er et fast samlingspunkt for vennerne. De kender begge til den rastløshed og uforløste negative energi, der fører til problemer.
Nu står de så her med boksehandsker, sveden der drypper og en makker der med en stor pude tager imod slagene. Makkeren kan ligeså vel være direktøren, kvinden der kommer med sin datter eller ham man er på kant med udenfor hallens fire vægge. Men her handler det om at finde fokus og troen på egne evner.

Fra gaden til hallen

Kasper Andreasen og vennerne mødtes ofte på gaden for at snakke eller køre rundt i deres biler og søge efter spænding. Kedsomheden fik dem nogle gange til at træffe de forkerte valg, og der skulle ikke meget til at provokere gruppen. Nu har Kasper Andreasen fået et sted, hvor han kan få afløb for energien.
"Jeg er startet i klubben sammen med mine venner, og har stort set droppet fitnesscenteret. Før kunne vi godt finde på at tage ud, og finde nogen vi kunne slås med, men det er der ikke energi til nu. Jeg går meget op i at lytte til instruktøren og hele tiden blive bedre," fortæller Kasper Andreasen og fortsætter:
"Jeg har aldrig kunne sidde stille, og det er gået ud over min skole. Jeg er i gang med min 9. klasse nu, og bliver færdig om to måneder. Jeg kan stadig mærke roen i kroppen næste dag, og det gør, at jeg bedre kan koncentrere mig i undervisningen," siger Kasper Andreasen.

På vej i ringen

Christian Rokatis startede i Extreme Muay Thai i Køge for to år siden, fordi han ikke kunne finde fodfæste og dårlige vaner fristede. Christian Rokatis havde ligesom Kasper Andreasen svært ved at tøjle energien og følelserne.
"Jeg startede her, da jeg ikke synes, at jeg var det bedste menneske mere. Jeg vejede 12 kilo mere, end jeg gør i dag, og jeg var træt af, at steroider var det næste skridt nede i træningscenteret. Det var ikke det jeg havde lyst til," forklarer Christian Rokatis.
Den dedikation som hersker i klubben, betyder at Christian Rokatis, har fået fokus og klare mål med sin træning.
"Jeg skal ikke være professionel, men jeg vil meget gerne bokse nogle kampe og gøre min klub stolt. Vi har et fantastisk sammenhold, og tager med rundt og støtter hinanden. Det handler hele tiden om at have fokus på at blive bedre. Jeg har ændret mig, og har lagt det dårlige liv bag mig. Jeg er glad," fortæller Christian Rokatis.

Publiceret 15 March 2016 09:00