Kim Andersen skal hjælpe blandt andet krigsveteraner med at få eller fastholde arbejde.

Kim Andersen skal hjælpe blandt andet krigsveteraner med at få eller fastholde arbejde.

Kim skal hjælpe Sønderborgs veteraner

Veteraner fra internationale mission får fremover hjælp af ny veterankoordinator

Kim Andersen har fire hele fire gange været på mission i verdens brændpunkter, og nu skal han bruge sine erfaringer til at hjælpe områdets andre veteraner fra internationale missioner.
Han er nemlig Sønderborg Kommunes nye veterankoordinator.
"Jeg ved hvad det vil sige at være i en krigszone - der hvor verden er gået i opløsning. De oplevelser man får der kræver, at man får talt ud om tingene rigtig mange gange undervejs. Det er man heldigvis blevet rigtig gode til at få gjort både under og efter en udsendelse, men man kan aldrig forudsige, hvordan man reagerer efterfølgende. Jeg har på egen krop prøvet at få en efterreaktion, hvor jeg heldigvis fik den hjælp der skulle til, så nu glæder jeg mig til at kunne hjælpe og måske endda være med til at forebygge at det sker for andre veteraner," fortæller Kim Andersen
Han skal arbejde for at fastholde og styrke veteranernes tilknytning til arbejdsmarkedet.

Målrettet hjælp

"Veteraner, der har været udsendt af Forsvaret, Politiet, Beredskabskorpset og som sundhedsfagligt personale, har set og oplevet ting, som vi andre slet ikke kan forestille os. Derfor vil der også være nogle, som efterfølgende oplever, at de har svært ved at vende tilbage til en normal hverdag - eller som efter flere år får brug for hjælp. Her skal vi stå klar og tage hånd om den enkelte med en målrettet indsats," siger Jan Prokopek Jensen, formand for arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Erfaring med udsatte

Udover de internationale missioner har Kim Andersen gennem en årrække været skolehjemsleder og var før det såkaldt streetworker. Det var jobs, hvor det i høj grad handlede om at hjælpe udsatte, unge mennesker med at få tilværelsen på rette spor.
"Jeg har i mange år har arbejdet med mennesker der har været udfordret både socialt, beskæftigelsesmæssigt, psykisk, fysisk og har haft misbrugsproblematikker. Derfor er jeg vant til at håndtere udfordringer - som regel flere på én gang - finde konstruktive og kreative løsninger, og tænke og arbejde i pressede situationer med pressede mennesker," siger Kim Andersen.

Publiceret 15 March 2016 13:08