Sluk lyset på lørdag

Lørdag den 19.marts mellem kl. 20.30 og 21.30 er det Earth Hour tid - og i netop dén time slukkes lyset verden over i store og små byer.
Sidste år deltog 172 lande, og 10.400 byer slukkede lyset. Mange steder i Danmark gik gadebelysningen ud i “Jordens Time”, og i år forventes den verdensomspændende kampagne at få endnu flere deltagere. Earth Hour-kampagnen handler om at vise, at vi tager klimaforandringerne seriøst og gerne handler for at gøre noget godt for klimaet - også når lyset er tændt de øvrige 8.759 timer af året. Og det gør Sønderborg Kommune.
"Vi synes, at det er vigtigt at sætte fokus på klimaet og de forandringer, der sker i øjeblikket. Derfor vil vi gerne vise vores engagement ved at deltage i Earth Hour. Sammen med ProjectZero har Sønderborg Kommune forpligtet sig til at gøre Sønderborgområdet CO2-neutralt i 2029. Og vi er godt på vej. Ved udgangen af 2014 var CO2-udledningen reduceret med 30 procent og næste delmål er en reduktion på 50 procent i 2020," siger borgmester Erik Lauritzen.

Den 19. marts slukker Sønderborg Kommune for gadelyset fra 20.30 - 21.30 alle steder, hvor det er lovligt. Der skal være gadelys ved signalanlæg, belyste rundkørsler og ved fodgængerovergange. Gadelyset tænder samlet i et område, derfor vil der være veje og større områder rundt om disse steder, hvor gadelyset vil være tændt.

Mange gør allerede en indsats for klimaet ved at spare på energien, men netop denne aften kunne det være oplagt, at markere den mørke time sammen med familien og gode venner. Måske som candlelight dinner med en klimavenlig menu.

Earth Hour

Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer over hele kloden for at sætte fokus på klimaet. Læs mere på www.earthhour.dk

Publiceret 15 March 2016 08:00