Lykke (t.h) får alligevel lov til at starte på skolen i Sønderris, hvor storesøster Lærke allerede går.

Lykke (t.h) får alligevel lov til at starte på skolen i Sønderris, hvor storesøster Lærke allerede går.

En ommer:

Lykke skal til Sønderris

Kommunen udsteder dispensation til skolesøgende søskende

Af
Louise Ritter

I sidste uge stod Esbjerg Kommunes nye skolestruktur til at splitte søskende ad på forskellige skoler.

Her i Lokalavisen fortalte vi historien om søstrene Lærke og Lykke fra Hostrup. Storesøster Lærke er elev i 1.a på Auraskolen afdeling Sønderris, men på grund af de nye skoledistrikter har lillesøster Lykke fået plads på Auraskolen afdeling Hjerting - eller rettere sagt havde fået, for efter at sagen i sidste uge fik masser af opmærksomhed, har Esbjerg Kommune nu udstedt dispensationer til de familier, der stod til at blive ramt på samme måde som Hostrupfamilien. Det betyder, at mindre søskende, der den 1. april skal starte i førskole, kan starte på samme skole som deres ældre søskende, selv om de - efter den nye regler - tilhører en anden skole.

”Det har vist sig, at nogle få familier er kommet i klemme, og det har selvfølgelig aldrig været intentionen med de nye skoledistrikter. Det skal være en god og tryg oplevelse at blive indskrevet og begynde i skole, og derfor har vi hurtigt ændret på proceduren med en dispensation for 0. klasse i det kommende skoleår. Det er klart, at det tager tid at indføre en ny skolestruktur, og der vil være en overgangsperiode, som kræver tilvænning og tilpasning,” siger Diana Mose Olsen, formand for Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

Foreløbig gælder dispensationen kun for det kommende skoleår - altså for de børn, der skal starte i førskole om ganske få uger, men på Lokalavisens Facebookside skriver Diana Mose Olsen:

“Vi har lige valgt at give en dispensation i dette skoleår, men jeg tror nu, det vil være på sin plads med en overgangsordning som nok ikke kan løses på et år.”

Langsigtet løsning

Med de ord lægger udvalgsformanden altså op til, at der skal findes en mere langsigtet løsning, således at mindre søskende også næste år eller lidt længere ude i fremtiden kan vide sig sikre på at kunne følge i deres ældre søskendes skolefodspor.
Lokalavisen var den heldige budbringer af den gode nyhed til Lærke og Lykkes mor, Mette Hansen, da beskeden om de udstedte dispensationer i sidste uge kom fra Esbjerg Kommune.
“Ej, det er dejligt,” lød den spontane reaktion fra hende.
I sidste uges udgave skrev Lokalavisen også om at flere børn - blandt andet i Guldager Stationsby - pludselig hører til en anden skole end hidtil antaget. Disse børn modtager ingen dispensation fra kommunen, og skal altså derfor starte på den skole, de nu tilhører ifølge de nye distrikter.

Publiceret 15 March 2016 11:15